onsdag, december 19, 2007

Ortopeden

Igår var vi hos ortopeden, Agnes var jätteduktig hela tiden men på slutet fick hon lite socker för att inte bli ledsen..

Höften var stabilare än tidigare. Först verkade de som att den var helt bra, men ultraljudet visade att den inte riktigt var det. Hon blev iallafall av med sin von Rosenskena och har nu istället en Frejkabyxa som man sätter utanpå kläderna. Den är mycket bättre på så sätt att hon kan röra överkroppen och huvudet och att vi kan ta av den. Däremot så är det lite bökigt att ta av och på den varje gång vi byter blöja och hon blev lite bredare än tidigare så det är svårt att få ner henne i bilbarnstolen och vagnen.

Foten var däremot lite sämre än vi trodde, eller det är rättare sagt mycket längre behandlingstid än vi trodde. De gipsade hela benet och om jag förstod det rätt så kommer hon vara gipsad i ca 3 månader, vi ska dit och byta gips en gång i veckan. När hon är ca 6 veckor kommer hon att behöva operera hälsenan, det känns lite nervöst med narkos och allt. När de 3 månaderna med gips är över så kommer hon att få en slags skena (ortos tror jag det heter) som hon ska ha tills hon är ca 4-5 år. Den ska hon ha dygnet runt tills hon lär sig gå och sen enbart på nätterna. det var mycket info att ta in.

Nu fick hon träffa moster (eller vad man är när man är gift med morbror) Anna som jobbar just på ortopeden. Hon har fortfarande inte fått träffa morbror Björn eller kusin Engla eftersom de är sjuka, men i jul är de förhoppningsvis friska.

Igårkväll åt vi middag hos mamma och pappa, då fick hon även träffa moster Anki. Anki blev väldigt rörd och grät mest hela tiden.
Här är några bilder från dagens påklädning.


2 kommentarer:

Martina sa...

Stackars Agnes! 4-5 år! Det låter ju lång tid så här i början av livet, men kommer säkert rusha förbi och sen så är allt bra för de nästa 95 åren eller så. Vi tänker på er och vill så gärna träffa er snart!

Gunilla sa...

Vi vill träffa er också! Ifall ni är hemma något efter jul kanske ni kan komma över på en fika? Bara alla håller sig friska och krya..