onsdag, januari 30, 2008

Sömnlös natt

Efter att Agnes hade ätit vid 2-tiden inatt kunde jag inte somna. Jag låg klarvaken medans resten av familjen snarkade och sov. När det var dags för nästa amning vid 5 så var jag fortfarande vaken. Det är så stressande när det blir så och man bara ligger och tittar på klockan och ser att det snart är dags att gå upp. Jag funderade på min 30-årsdag, Agnes dop, möbler/inredning till huset, köpa bil med mera. Trots att jag försökte koncentrera mig på att räkna får...

måndag, januari 28, 2008

Muskö

I helgen har vi varit ute på Muskö. I lördags firade vi pappas födelsedag i förskott, då kom även Björn, Anna och Engla över på middag. Det var full fart.

På dagarna var Erik och pappa och jobbade på vår tomt, de sågade, släpade och eldade. De klättrade även upp på övervåningen och tittade på utsikten. Vi tjejer (jag, Agnes, mamma, Anki och Majsan) har däremot tagit det lugnt och promenerat lite.

Jag har lagt upp en ny mapp i fotoalbumet som heter "Huset 2".

Fredagslunch

I fredags åkte jag och Agnes in till stan och lunchade med Tanja. Det var trevligt att göra en liten utflykt och självklart roligt att träffa Tanja. Det kändes lite märkligt att se alla "jobbmänniskor" på restaurangen, den världen känns redan avlägsen.

fredag, januari 25, 2008

Igår blev jag bjuden på lunch hemma hos mamma. Det var lyxigt, jag brukar aldrig hinna fixa lunch när jag är hemma.



På kvällen var vi, Berit och Greger och åt tårta hemma hos Linda och Mats. Vi drack även smarriga cappucinos. Det var roligt att träffa nästan hela familjen Demner.

Idag har jag knappt hunnit göra någonting alls, har mest passat upp på Agnes men hann även åka en sväng till Farsta och handla present till pappa.

onsdag, januari 23, 2008

Pyjamasbilder


Farväl frejkabyxa

Nu har vi slängt frejkabyxan i soporna! Det känns så otroligt skönt att slippa den. Nu kan Agnes vifta mer med sina små ben, vi slipper besväret med den när vi byter blöjor, hon får plats ordentligt i bilbarnstolen och kan använda alla sina kläder.

Vi tog även bort det stora klumpiga vita gipset idag och bytte till den smidigare varianten vi brukar ha. Tyvärr var lilltjejen hysteriskt arg/ledsen och bara skrek och skrek hela tiden, inte ens sockret hjälpte. I vanliga fall brukar hon vara ganska lugn och bara bli lite ledsen på slutet.

tisdag, januari 22, 2008

Återbesök på MVC

Idag har vi varit på återbesök på MVC, vilket egentligen var helt onödigt. Jag var knappt där i 10 minuter. Inga frågade om jag hade några funderingar kring graviditeten/förlossningen och om jag behövde information om preventivmedel, sen var det klart.

Efteråt passade vi på att promenera på söder och kika i några affärer.

måndag, januari 21, 2008

Middagsgäster

Igår var Johan och Anna här på middag. De hade varken sett hur vi bor eller träffat Agnes, så det var på tiden. Agnes fick tuffa kläder och vi fina tulpaner. Vi hade en trevlig kväll med bland annat rödvin, mousserande och stockholmsspelet som ni ser på bilden.

Anna har precis blivit klar med sina läkarstudier och ska snart börja sin AT-tjänst, grattis Anna!

Äntligen ett hus!

Nu står det ett hus på vår tomt! Det var så häftigt att titta på huset igår, trots hällregnet. Vi tycker det blir jättefint. Eller som pappa säger, det ser "pampigt" ut. Vi är nöjda med placeringen, det var knepigt att gå där och mäta och bestämma läget. I sommar ska vi försöka hinna göra iordning tomten runt huset, måla det och bygga trädäck på framsidan, då kommer det nog att bli himla tjusigt. Jag är fortfarande lite ledsen över att vår fina skogsbacke med alla blommor, kantareller, mossa och fina stenar har blivit en lerig sörja och att vår stig har blivit en motorväg, men det kommer nog att bli bra ändå när vi fixar till det.

Fler bilder finns i fotoalbumet. Vi har fotat från alla håll och lite till..

Kort utan foto

Jag skickade "God fortsättning på det nya året-kort" förra veckan och upptäckte i efterhand att jag fick ett foto över.. Antingen har jag skickat ett kort utan foto eller så fick jag ett mer än jag beställde. Är det någon som fått kort utan bild så säg gärna till.

torsdag, januari 17, 2008

Nyopererad tjej

Imorse opererades Agnes. Det ska ha gått bra men vi har inte träffat läkaren ännu. Lillskruttan sover fortfarande, men börjar iallafall röra på sig lite nu. Jag satt med henne i famnen i flera timmar på uppvaket, men nu är vi på avdelningen igen. Det är skönt för nu har jag möjlighet att röra mig lite, gå på toaletten och äta och så.

Vi blev inlagda redan igår och delar rum med en pojke och hans pappa. Pappan snarkar helt galet mycket så till och med Agnes vaknade av honom då och då. Nu fick jag reda på att de ska åka hem i eftermiddag, skönt..

Nyss var det två clowner här och hälsade på. Agnes missade det hela men jag fick godis. =)

tisdag, januari 15, 2008

Tråkig promenad i solen

I vanliga fall brukar vi promenera bland husen här i Gubbängen/Tallkrogen. Idag fick jag för mig att vi skulle variera oss lite. Vi började gå på Hälsans stig, men måste ha slarvat med att följa markeringarna. Det slutade med att vi traskade omkring i Högdalens industriområde, det var inte så mysigt, men vi fick iallafall en timmes promenad i solen. Imorgon ska jag försöka hitta en bättre runda.

måndag, januari 14, 2008

Social söndag

Igår var vi sociala från morgon till kväll. På förmiddagen var Björn och Engla här på fika. Det är roligare för barn att hälsa på oss nu när vi har lite leksaker och barnböcker.

Efter det så åkte vi till Nacka och träffade Oscar och Sandra på deras tomt. Vi tittade på husbygget och gick en promenad i det mysiga området.

På kvällen blev vi bjudna på middag hemma hos mamma och pappa, Anki var också där.

Lagom lördag

I lördags var vi ute på tomten och tittade på grunden som är gjuten nu. Erik tycker den ser stor ut och jag tycker den ser liten ut. Det är svårt att föreställa sig hur det kommer att bli. Vi gick runt där och försökte se kök med mera framför oss. Idag levereras huset så det ska bli väldigt spännande att åka dit och titta i helgen. Vi tog även en promenad ner till vattnet i det trista vädret.



På eftermiddagen/kvällen var vi hemma hos familjen Sjöberg och firade kusin Ellinors födelsedag. Agnes sov nästan hela tiden, precis som hon alltid gör när vi är på kalas... På bilden är hon däremot arg, hon tyckte inte att det var så roligt att ta på sig klänning.

fredag, januari 11, 2008

Tremånaderskolik

Efter ett antal skrikiga kvällar och nätter så börjar vi misstänka att Agnes har kolik. Vi (Erik) läste på lite igår och alla symptom stämmer in på henne. Hon skriker, drar ihop kroppen, verkar ha ont i magen, äter glupskt, knyter händerna, kräks mer än tidigare och vill att vi går runt och bär på henne. Säkra kan vi ju inte vara men jag tycker det verkar tyda på det.

Igår försökte vi gå och lägga oss strax efter kl 22, men jag fick bara sova två timmar mellan kl 2.30 och 4.30. Jag lyckades även slumra lite mellan kl 6 och 8 imorse, men dels var jag nog övertrött och dels så knorrade Agnes i sin vagga så det gick inte så bra. Jag är med andra ord lite småseg idag. Skönt att det är helg nu så att Erik kan avlasta mig lite på nätterna om det fortsätter så här.

Bibblan

Igår var vi bland annat på bibblan här i Gubbängen för första gången. Jag köpte några vykort och hämtade en bok till Agnes som alla nyfödda barn i Stockholm får. Det är något mysigt med bibliotek tycker jag, det är en speciell stämning oavsett om de är gamla och slitna eller moderna. När Agnes blir större ska vi gå på bibblan ofta!

torsdag, januari 10, 2008

Inget ont mot katter, men...

Grannen mittöver har två katter som heter Harry och Potter. Himla lustigt. De släpper ut dessa varje dag, den ena (vet ej om det är Harry eller Potter) har en ovana att smita in i porten så fort den öppnas och sen är den fast i trapphuset. Det är inte riktigt lika lustigt. Det har hänt att det luktar kiss och den försöker alltid ta sig in hos oss. Idag när Erik gick till jobbet lyckades den för första gången och for in i sovrummet och in under sängen. Ofräscht. Detta är såklart inte katternas fel utan den knasiga familjen som försöker ha utekatter i en lägenhet.

Idag blev det kanske lite gnälliga inlägg...

Sömn

Inatt sov Agnes hela natten i sin vagga, det var skönt för oss allihopa tror jag. När vi kom hem från bb ville hon inte alls veta av vaggan nattetid, sen har vi inte riktigt orka försöka, vi har nöjt oss med att hon sover överhuvudtaget. Inatt krävdes det en hel del gungande, men när hon väl somnat så sov hon som en stock, hon vaknade endast när det var dags att äta.

Idag har hon däremot knappt sovit alls. Hon vaknade strax före 6 imorse och har sedan dess bara sovit 5-10 minuter då och då. Däremellan har hon gnällt och skrikit konstant. Det känns som att vi inte kommer att få så många timmars sömn inatt, men vi får se. Håller tummarna!

Allergisk igen

Inatt fick jag någon slags allerisk reaktion igen, men inte alls lika dramatisk som förra gången. Kliandet började igårkväll och blev fruktansvärt på natten, värst på händer och fötter men även på resten av kroppen. Framåt morgonen började jag frysa som attan och fick ont i magen. Erik stannade hemma på förmiddagen så att jag kom iväg till vårdcentralen och fick nu medicin. Nu är det bättre igen, jag är bara lite trött. Igår kom det ett brev från SÖS där det stod att jag blir kallad till utredning tidigast om två veckor, men jag ska ringa och se om jag kan få komma lite tidigare eftersom det har hänt igen.

onsdag, januari 09, 2008

Gosedjur

Trots sin ringa ålder så är Agnes ägare till ganska många gosedjur...

Ensamma hemma

Igår började pappan i vår familj jobba igen efter en lång ledighet tillsammans. Det känns som att det är nu min mammaledighet har börjat på riktigt, det är nu jag måste få ordning på rutiner och planera för att hinna få något gjort på dagarna.

Dagarna har gått fort. Förutom amning, blöjbyten och annan underhållning av Agnes hann jag igår äta frukost, diska, tvätta, ringa några samtal och ta en timmes promenad. Sedan var det kväll. Idag har vi badat, tagit av gipset och varit på sjukhuset och fått nytt. Jag var lite orolig att jag skulle köra vilse, men det gick galant, nu vet jag att jag hittar och behöver inte ta lika god tid på mig nästa gång..

Imorgon är planen att vi ska träffa mamma/mormor, men vi har inte bestämt vad vi ska hitta på.

måndag, januari 07, 2008

Helgen

Igår kom Åse och Maja förbi. Vi tjejer promenerade till Globen där vi fikade och shoppade. Det var väldigt trevligt. Hem tog vi t-banan. Grabbarna var bland annat ut en sväng till tomten och i Hellas och bastade. På kvällen var lagade vi mat och kollade på Simpsons the movie.


I förmiddags åkte Oskar hem till Schweiz igen. Nu på eftermiddagen har Oscar och Sandra varit här och fikat och kikat på Agnes. Det blev mycket husprat såklart..


lördag, januari 05, 2008

Oskar på besök

Igårkväll kom Oskar hit och stannar tills på söndag.
Idag tog vi en rejäl sovmorgon och efter frukost åkte vi in till stan. Det blev lite shopping, lunch och en liten promenad.

Nu har vi precis ätit pizza och Erik och Oskar ska in till stan och dricka drinkar på Gondolen. Själv får jag mysa med Agnes och äta lösgodis.

fredag, januari 04, 2008

Ortopeden + BVC

Idag var vi hos ortopeden. Först var vi på informationssamtal inför Agnes operation i mitten av januari. Då ska de förlänga hennes hälsena, det ska vara ett enkelt ingrepp, men det känns lite hemskt att utsätta en oskyldig liten bebis för detta. Vi kommer att bli inskrivna kvällen före operationsdagen och stanna till dagen efter, det blir alltså två övernattningar. Vi var även och gjorde den vanliga omgipsningen. Den här gången valde Erik blått gips istället för rött. =)

Igår var vi på BVC. Nu väger minimänniskan hela 4,5 kilo. Nästa besök är inte förrän om en månad. Jag fick tyvärr inget besked om någon mammagrupp, men det kommer väl.

Husprojektet

Igår var vi på Badrumsgruppen och gick igenom vår offert. Vi gjorde en del ändringar och har nu bestämt allt utom vilket badkar vi ska ha.

Idag har vi skrivit kontrakt med snickaren. Efter det träffade vi elektrikern och gick igenom elritningarna och gjorde en del ändringar och tillägg. Det verkar som vanligt kosta mer än vi räknat med..

Datum för slutbesiktning är 9/5 och det ska vara inflyttningsbart 16/5. Härligt!

onsdag, januari 02, 2008

Vinterpromenad

Idag har vi mest slappat, men vi tog oss iallafall ut på en promenad i snön tidigare idag. Vi var ute ca 1,5 timme. Vi gick bland annat på gatan där pappa är uppväxt och funderade på vilket hus de bodde i, det får jag ta reda på tills nästa gång vi går där.

Nyårsafton

Vi firade in det nya året i trevligt sällskap hemma hos Martina och Torbjörn, vi var 10 vuxna och 4 barn.

För att värdparet skulle slippa fixa allt själva så delade vi på inköpen och blev även indelade i olika matlag. Jag tycker alla team lyckades väldigt bra för hela menyn var fantastiskt god. Jag var med i efterättsgruppen tillsammans med Ansi och Roger och vi gjorde chokladmousse med hallonsås.

Agnes verkar vara en perfekt partybebis! Jag var lite nervös över hur det skulle gå men hon tycks koppla av som bäst när det är full fart och oväsen. Hon sov, åt och var nöjd när hon var vaken. Då var vi ändå där mellan ca 16.30 och 01.30.

Innan tolvslaget hade vi en liten övning där alla berättade det bästa och sämsta de upplevt 2007. Det var positivt att det var mycket lättare att komma på de bra sakerna än de dåliga, hoppas det blir likadant 2008!

Jag önskar er alla en god fortsättning på det nya året!