fredag, mars 28, 2008

Babyshopping

Idag har vi varit på Babyland och shoppat en massa, de har kampanjdagar där nu med en del bra erbjudanden. Vi köpte bland annat bilstol, regnskydd till vagnen, billiga bodys och försenade presenter till Engla. Mamma var också med och köpte några saker till Agnes som hon ska få i doppresent, toppenbra. Egentligen skulle vi även ha fotat Agnes, men hon sov och jag ville inte väcka henne. Det var trist, jag som hade satt på henne så snygga kläder. Efteråt åkte vi hem till mamma som bjöd på lunch och fika. Nu när Erik kom hem så stod det en skum typ och glodde på den nya bilstolen i bilen som jag inte lyckats bära in, så nu sprang han ner för att hämta den.

Träning

Agnes tränar definitivt mer än mig. Hon tycker dessutom att det blir roligare och roligare för varje dag. Hon uppskattar verkligen sina babygym nu. Ibland blir hon lite arg och frustrerad när sakerna sitter fast trots att hon kämpat och lyckats fånga dem. Det går även mycket bättre att ligga på mage nu, men hon tröttnar efter en liten stund. Idag spanade hon in de söta figurerna på filten.

onsdag, mars 26, 2008

Dålig uppslutning

Idag skulle jag promenera med mammagruppen i det fina vädret, men det var bara jag som kom.. Så jag fick gå själv, efter en bit kom jag på att jag kunde gå till Sköndal. Turligt nog så kom mamma och Majsan hem precis samtidigt som jag, så jag blev bjuden på lunch. Sen promenerade vi hem igen.

Agnes har varit på strålande humör hela dagen och babblat hur mycket som helst.

Påskturné

I fredags trotsade vi alla varningar om trafikkaos och snöstorm och gav oss iväg till Skåne och Eriks mormor Stina. Resan gick bra, det tog 7,5 timmar inklusive 3 pauser. När vi passerade Trosa var det snöstorm i ca 5 minuter, annars var det mestadels fint väder.

Det var roligt att träffa Stina. Hon var väldigt lycklig över att få träffa Agnes. När vi kom dit så "sprang" hon in till sin fåtölj så att hon skulle kunna ha Agnes i knät. Hon tycker det är mysigt att det blev en liten tjej och Agnes fick bland annat sin farmors gamla docka.

I lördags gav vi oss iväg till Eriks faster Kerstin och Ingvar för att hämta dopklänningen. Roland och hans familj var också där och vi blev bjudna på kaffe. Agnes fick fina Hello Kitty kläder.

Efter det gav vi oss vidare till Karlshamn. Agnes tyckte det var kul att träffa farmor, farfar och farbror Oskar. Vi har som alltid när vi är där blivit bjudna på väldigt god mat och promenerat en del. Agnes fick en fin rosa tunika och även en del plagg som Erik haft som liten.

Helgen gick fort och igår åkte vi hem igen. Det tog 7,5 timmar det med, men med bara en paus. Jag vägrade först att stanna förrän Agnes vaknade så Erik höll på att kissa på sig, tillslut gjorde vi så att Erik fick springa in på en mack medans jag körde runt runt på en lastbilsparkering... Söder om Södertälje blev det dåligt underlag och köer, men annars var det bra.

Bilder kommer snart i albumet.

fredag, mars 21, 2008

Ortopeden och Muskö

Igår var vi hos ortopeden, hela familjen. Agnes fick en ny skena, det gick mycket bättre den här gången. Vi var där en och en halv timme och hon var bara lite arg.



Efter det fixade vi några ärenden innan vi åkte till Muskö. Där stannade vi tills idag. Agnes fick sitt första påskägg och det var väldigt uppskattat. Gult och fint, men det bara gled undan hela tiden när hon försökte fånga det.

onsdag, mars 19, 2008

Fullt upp

Jag har fullt upp trots att jag är mammaledig, jag har minst en grej inbokad varje dag. Imorse var vi på möte i huset, det handlade mestadels om vårt kaminproblem. Sen åkte vi hem och kastade i oss lite lunch innan vi gick på en 2-timmarspromenad med några från mammagruppen. Eftermiddagen har jag ägnat åt att ringa en massa samtal, jag har bland annat beställt allt vårt kakel.

Ikväll har vi lite fredagsmys efterssom Erik är ledig resten av veckan, lyx! Imorgon ska vi till ortopeden, byta däck på punton, besöka kakelbutiken och åka till Muskö.

söndag, mars 16, 2008

En arg Superagnes!

Ute hela dagen

Idag har vi varit och jobbat på tomten hela familjen. Det var riktigt mysigt trots det trista vädret och Agnes skötte sig ypperligt.


fredag, mars 14, 2008

Fy vilken dag...

Idag har vi upplevt en av de värsta dagarna på väldigt länge. Vi var på OLMED (ortopeden) för första gången för att få skenan till Agnes ben. Av någon anledning var den inte bra trots att de gjorde en avgjutning av hennes ben förra veckan. Det krävdes många provningar och justeringar, varje gång vi provade blev älsklingen hysterisk och när hon väl lugnat sig var det dags att prova igen. Skenen är inte alls lika fin nu som den var från början, men vad gör det, hon kommer nog att vara tvungen att prova ut en ny snart. Vi var där nästan 5 timmar och när vi väl kom därifrån vid 16-tiden så somnade Agnes som en stock och hon sover fortfarande... När vi kom hem så sov även jag i 3 timmar. Vi har nämligen till råga på allt 3 jobbiga nätter bakom oss. Usch, jag är helt slut.

torsdag, mars 13, 2008

Visa magen

Här är tjejen som gillar att visa magen. Fick hon själv bestämma så skulle hon vara naken hela dagarna.




onsdag, mars 12, 2008

Foton på Agnes

Jag lade upp två mappar med foton på Agnes i albumet häromdagen, för den som är intresserad.

tisdag, mars 11, 2008

Date med Victoria och Molly

Igår träffade vi Victoria och hennes lilla Molly som vi lärt känna genom mammagruppen. Först tog vi en promenad i regnet och sen blev vi hembjudna till dem på fika. Det är roligt med nya kompisar som också bor så nära.


måndag, mars 10, 2008

Helgen

Igår var Erik, Agnes, pappa och jag och byggstädade på tomten, herregud vad mycket skräp! Vi plockade, sorterade, staplade virke och eldade. Agnes sov duktigt i sin vagn i flera timmar. Efteråt åkte vi till Muskö och sov där. Pappa och Erik var och jobbade på tomten idag igen, men vädret var så kasst så jag och Agnes åkte hem. Nu är det iallafall jättefint, men vi får se hur det ser ut nästa helg efter att hantverkarna härjat i en vecka. De verkar inte så sunda för förutom byggmaterial så kaster de mängder av kaffekoppar, snusdosor, ciggpaket, godispåsar med mera omkring sig.


Misslyckat barnvaktsförsök

I torsdags skulle Agnes vara hos sin mormor och morfar en stund på kvällen medans vi skulle shoppa. Vi åkte till Barkaby och hade precis klivit in i Peakbutiken när mobilen ringde. Lilltjejen var helt hysterisk och skrek så jag knappt hörde mamma. Det var bara glömma de fina tröjorna vi spanat in och åka hem i full fart. Så istället för shopping blev det fika hos mamma och pappa, så kan det gå. Vi ska göra ett nytt shoppingförsök imorrn, men då ska Agnes och mamma följa med.

I fredags skulle jag egentligen gått ut med Åse och Tanja och fira min födelsedag, men med tanke på hur Agnes betett sig på kvällarna tidigare i veckan så ställde vi in. Tur var det för hon hade en riktigt jobbig kväll. Som tur är så var det bättre igår och även nu ikväll.

torsdag, mars 06, 2008

Äter med pappa



Senaste dagarna

Igår var jag och Agnes vid huset och träffade en man från Eldabutiken på förmiddagen. På vägen hem åkte vi förbi Åse och Maja och blev bjudna på lunch. På vägen därifrån stannade vi och storhandlade, det gick riktigt bra trots att Agnes var vaken. När vi väl var hemma så var jag helt slut.

Idag gick vi till BVC i Farsta och träffade mammagruppen. Agnes blev även vaccinerad, egentligen skulle hon inte blivit det förrän på fredag så vi var inte alls beredda på det. På grund av gipset så fick hon bägge sprutorna i samma lår och nu är hon svullen och har ont. Hon blev även vägd och är nu 6130 gram tung. Vi promenerade även hem och fick då sällskap av några andra mammor och deras bebisar.

tisdag, mars 04, 2008

Måndag med mamma

Idag har jag och Agnes umgåtts med mamma. I förmiddags var vi i Farsta Centrum och shoppade lite och drack kaffe. Efter det åkte vi hem till Majsan. Mamma lagade lunch ur vår nya kokbok, Klaras goda GI-dagar, som vi båda har köpt på bokrean. Idag blev det fetaostgratinerade grönsaker och rostbiff, mums!

När jag skulle åka hem var det en "dålig buss" med trappa upp. Det var en tant och en kille i 20-årsåldern som steg på samtidigt som mig, när jag frågade om någon hade lust att hjälpa mig med vagnen låtsades de inte höra, jädra typer.. Istället kom en skraltig gammal farbror som redan satt på bussen och hjälpte mig. När jag skulle kliva av så var det samma sak, alla bara gick förbi utom just han, den snälle farbrorn.

Uselt humör

I helgen, särskilt igår, har Agnes varit på uselt humör. Detta har även påverkat hennes stackars föräldrars humör..
Igårkväll när jag började misströsta ordentligt så kom jag på att ta fram och läsa i boken "Växa och upptäcka världen" som jag lånat av Martina. Det var tur för det visade sig att Agnes verkar gå igenom 12-veckorsutvecklingsfasen, allt stämmer in på henne och då känns det lite lättare att hantera.
Det här är det tredje utvecklingssprånget sedan födseln och innebär att den fysiska rörelseförmågan utvecklas och även förmågan att använda andra sinnen som hörsel och syn.
Det fanns en lista på saker som barnet brukar lära sig/försöka lära sig och vissa stämmer in på Agnes, tex att hon försöker gripa tag i saker, stoppar allt i munnen, försöker sätta sig och lyckas om hon får hålla någon i händerna och blåser salivbubblor med mera.
De negativa "symptomen" är bland annat att hon knappt sover, vill äta hela tiden, är otröstlig och ofta blir smått hysterisk när jag försöker lägga henne i vaggan eller vagnen. Det är skönt att veta att det snart kommer att gå över, idag har det varit bättre.

lördag, mars 01, 2008

Promenad till Globen

Idag promenerade jag och Agnes till Globen för att det var så fint väder och vi ville se något annat än Gubbängen. Det blev roligare än jag trodde för väl där så stötte vi på Emma och Jakob, vi passade på att luncha ihop. Det är Emmas sista mammalediga dag idag, stackars henne. Det känns så avlägset att börja jobba, men tiden går så fort, jag har redan varit hemma i 3 månader. När vi lunchade idag passade Agnes på att bajsa nästan 2 dygns bajs, det var väldigt mycket kan jag tala om. Jag hade bara med mig en extra body, men vi hade turen att få låna Jakobs extrabyxor. Tack så mycket! De behövdes...