lördag, maj 31, 2008

Husdjur

Vi har svartmyror inne i huset. Imorse var hela köket invaderat, de spatserade in genom ett eluttag. När jag kom ner hade Erik gått loss på det med tejp, men de var envisa, så det gick åt mycket tejp innan de gav upp.

Nu på eftermiddagen märkte vi att vi även har fåglar. Det är en fågelfamilj som bor på vår vind eller var det kan vara, de flyger in under taket.

Vi som hade bestämt oss för att inte ha några husdjur.

Kalasfin

Redo att åka och fira mormors födelsedag.


Eller inte?

fredag, maj 30, 2008

Snorunge

Ännu en sömnlös natt.. Agnes är förkyld sedan ett par dagar stackarn. Nätterna är värst, då blir hon täppt i näsan och vaknar hela tiden. Inatt var det helt galet, vi har knappt sovit nånting.

onsdag, maj 28, 2008

Besök

Alla som har vägarna förbi på nynäsvägen måste svänga in till oss och hälsa på, det är ett krav. Ni behöver inte förvarna, det är bara att dyka upp. Vi bjuder gärna på en kopp kaffe eller kanske ett glas vin.

Vi ses!

tisdag, maj 27, 2008

agnes rejsar


(Ett inlägg från Erik)

Flytten

Nu bor vi äntligen i huset! Flytten gick bra och nu har vi börjat komma iordning litegrann. Vi trivs strålande bra i huset och även i området. Jag var lite orolig att det skulle vara helt dött här i veckorna, men det verkar vara en hel del folk.

Vi har väldigt mycket att fixa och dona med och därför blir det inte så mycket tid över till att blogga, men nu har vi tagit en blogg och amningspaus.

Idag har vi åkt en sväng till Nynäshamn och lämnat in vattenprov, plockat skruv från uppfarten, packat upp en flyttlåda och ätit frukost och lunch utomhus. Ikväll ska vi iväg och babysimma.

Vi har ingen fast telefon än och kommer nog inte att få det på ett bra tag så vi nås på mobilerna.

Det finns nya foton i albumet, mest på Agnes som vanligt.

tisdag, maj 20, 2008

Dagen som gått

Idag var vi på prommis med mammagruppen som sedvanligt avslutades med lunch, mycket trevligt. Jag kommer att sakna dem, jag undrar om jag får en ny mammagrupp när vi flyttar eller om jag blir utan. Vädret var märkligt idag, solsken och hagel..

Nu på kvällen har vi varit på babysim. Erik är i Belgien så mamma hoppade in i hans ställe och hjälpte till med duschning och påklädning. Tyvärr var inte Agnes riktigt i form idag. Först var hon glad och plaskade som vanligt men plötsligt så ledsnade hon och var lite gnällig/irriterad. Vi testade ändå ett dyk och det gick bra, men hon ville inte alls simma på rygg. Hon var mest nöjd när hon fick guppa omkring med en röd plastleksak.

Morgonmys..





Mums!

måndag, maj 19, 2008

Städdag

Idag har jag, mamma och Agnes påbörjat städningen av huset, vi hann faktiskt med hela övervåningen. Alla som känner mig vet vad jag tycker om att städa. Städar sällan och ogärna och tycker att lite dammråttor i hörnen inte är så farligt.. Därför var det tur att min kära mor var med och styrde upp det hela. Tyvärr tror jag dock att jag måste börja hjälpa E med städningen nu när vi flyttar från 50 till 177 kvadrat.

Nu får vi hoppas att inte hantverkarna skitar ner alltför mycket när de fixar det som fick anmärkningar på besiktningen.

söndag, maj 18, 2008

Andra hållet

Idag har lilla A vänt sig om från mage till rygg tre gånger. Gud så skönt, nu kan jag kanske duscha i lugn och ro.. Tidigare så vände hon sig till magläge på en gång och blev sedan förbannad.

Tiden

Nu har jag ställt in tiden korrekt i bloggen. Det medförde att alla mina gamla inlägg fick fel klockslag och vissa även fel datum. Det får jag väl leva med.

Tänk att jag skrivit över 200 inlägg, det trodde jag inte när jag började i somras.

Vad är det som händer?

Min tokiga lilla flicka har tydligen bestämt sig för att fullständigt strunta i sina mat och sovrutiner. Hon somnar sin vanliga tid vid 20-21-tiden men vaknar väldigt mycket oftare än tidigare. De senaste 2 nätterna har hon iallafall sovit 2-3 timmar i taget, nätterna innan vaknade hon typ varje halvtimme. Nu har jag börjat fundera på om det är hennes nya ortos som ställer till det för oss. Hon verkar inte tycka om den. Hon blir glad när jag tar av den, arg när jag tar på den och blir numera ledsen varje gång vi gör fotgympan. Den är tuffare för foten på grund av att den är utroterad 70 grader. Det skulle även kunna vara magen som krånglar, igår bajsade hon 4 gånger!? Det är å andra sidan kanske inte så konstigt efterssom hon äter dubbelt så ofta nuförtiden.

Jag är lite knäpp jag också. På mornarna är jag helt död, på dagarna lite groggy och på kvällarna väldigt seg, trots det så blir jag klarvaken när jag lägger mig i sängen och ska sova. Det är ganska stressande att ligga där och undra när lilltokan ska vakna nästa gång.

Micro bortskänkes

Är det någon som vill ha vår supersuperbilliga microvågsugn inköpt på Rusta så säg till. Annars åker den i soporna..



lördag, maj 17, 2008

För bråttom?

Jag funderar på om vi kanske har för bråttom med att flytta in i huset. Flyttlasset går nästa lördag, alltså om cirka en vecka. Innan dess ska vi packa och städa hela huset, det är så sjukt skitigt efter hantverkarnas framfart. Erik kommer att resa lite den här veckan, så vi har ganska tajt om tid. Dessutom har vi inte inrett klädkammaren, tvättstugan eller "pannrummet" där vi ska ha förvaring av ytterkläder och skor, det medför att vi inte kommer att ha någonstans att hänga upp kläder med mera. Efterssom vi har lägenheten hela juni ut kan man ju tycka att vi kunde ha lugnat oss lite med flytten och fixa förvaring med mera i lugn och ro innan. Skitsamma, nu får det bli som det blir. Vi har ju redan ordnat adressändring, fixat med försäkringar, sagt upp el och fixat flytthjälp.

Fyra generationer

I onsdags var vi och hälsade på min skruttiga gamla mormor. Hon har varit sjuk länge och har nu även fått lunginflammation. Hon är väldigt skruttig nu.

Biff

Jag undrar om min lilla tjej börjar tröttna på att äta mjölk, idag har hon sagt biff hela dagen.

fredag, maj 16, 2008

Nu jäklar!

Förra fredagen var jag hos tandläkaren för första gången på 5 år. Det kostade 650 kr för en undersökning som tog 10 minuter, bra timlön.. Tack och lov så hade jag inga hål som behövde lagas, men däremot en hel del småhål och annat skräp. Så häromdagen var jag hos en tandhygienist och betalade 650 kr till. Besöket tog 45 minuter och jag har fortfarande ont i munnen. Det vill jag inte göra om på ett tag så nu använder jag plackers, sköljer med flux och äter fluortabletter. Inget tandtroll ska få överleva i min mun!

onsdag, maj 14, 2008

Nya framsteg(?)

Istället för att lyfta på huvudet så försökte Agnes lyfta på rumpan när hon låg på mage idag. Lyckades inte få någon bra bild, men här kommer en halvdålig.

Packningen påbörjad


Nu har vi börjat packa så smått. Det lär ta tid för jag får knappt något gjort om dagarna, vet inte vart tiden tar vägen när man umgås med Agnes.

Nu är "bardisken" vit, mycket bättre!


Oj så roligt..

..det är med babysim! Det tycker vi hela familjen. Förutom att öva på det vi lärde oss förra gången så fick Agnes prova på att bada med badring, det var uppskattat.


måndag, maj 12, 2008

Fortsatt arbete på tomten

I helgen har vi precis som vanligt varit och jobbat på tomten. Vi har bland annat eldat, kört bort gips och satt upp vår brevlåda. Huset börjar bli så fint, men det känns fortfarande skumt att det ska vara inflyttningsbart på fredag, jag tycker det verkar vara en del kvar.

Helgens bilder finns i albumet.

Överraskningsfest

I fredags var vi på överraskningsfest! Peder fyller snart 30 och Tanja hade ordnat ett ordentligt kalas med god mat och dryck, frågesport med mera. På väg dit hade vi oturen att träffa på Peder som var lite förbryllad över att så många av hans vänner var på Götgatan samtidigt som honom, som tur var så anade han inget iallafall. Det syntes på hans chockade uppsyn när han kom runt hörnet vid Hartwickska Huset och vi sjöng "Ja må han leva", det såg ut som att han tänkte vända och gå därifrån. Temat var Bajen, därav de gröna kläderna.

Mamma var hemma hos oss och passade Agnes, vilket gick strålande bra. Hon hade skött sig jättebra och sov som en stock när vi kom hem.


lördag, maj 10, 2008

Galen bebis

Idag har vi njutit av det fina vädret tillsammans med Victoria och Molly. Först gick vi en långpromenad bort till magelungsjön (tror jag den heter) och sedan avslutade vi med lunch och kaffe hemma hos dem.
Jag har kommit fram till att Molly verkar vara en mycket enklare bebis än min lilla galning. Hon sover mer och är nöjd nästan hela tiden när hon är vaken. Agnes tog evigheter på sig att somna i vagnen trots att hon var trött, sen vaknade hon efter ett tag och blev jättejättearg i vagnen så att jag fick plocka upp henne en stund. Hemma hos dem ville hon inte alls ligga på golvet utan skulle sitta i mitt knä och sura. När vi gick hen blev hon vansinnigt arg i vagnen, men hon blev någorlunda nöjd när jag satte henne upp, såg dock tjurig ut.

För övrigt så höll vi på att köra över en stor läskig orm, vi tror att det var en huggorm.

torsdag, maj 08, 2008

5 månader

Idag fyller Agnes 5 månader och jag har lagt upp nya bilder i albumet. Dagen till ära så har hon ätit sin första hela måltid utan amningsnapp..

Vi har även varit i Sickla köpkvarter och fikat och shoppat med Åse och Maja.


onsdag, maj 07, 2008

BVC, sjukgymnast & babysim

Igår var vi på BVC. Agnes väger nu 6970 gram, är 62 cm kort och har ett huvudomfång på 43 cm. Hon fick sin andra vaccination och var så otroligt duktig, hon blev lite ledsen precis under sticken, men sen skrattade hon och var glad igen. Hon var väldigt envis med att visa att hon kan vända sig om, det var i och för sig roligt men det blev lite mer komplicerat med vägning, mätning och klädpåtagning.

Idag har vi varit och träffat sjukgymnasten. Foten har blivit mycket rörligare sedan förra besöket och nu ska vi bara ha ortosen på 16 timmar per dygn, så att lillskrutt kan sparka och bli stark i benet.

Nu på kvällen var vi på babysim igen. Agnes tyckte det var jätteroligt den här gången också, hon sprattlar och frustar som bara den.

tisdag, maj 06, 2008

Dop

Nu är hon döpt lilla Agnes Linnéa Wennergren. Dopet gick av stapeln i lördags i Muskö kyrka och efteråt bjöd vi på fika i Muskögården. Det var väldigt mysigt och vi hade även tur med vädret, allt blir så mycket roligare när det är strålande sol. Agnes skötte sig och var jätteduktig trots att hon knappt hade sovit på förmiddagen, hon lyssnade noga på vad prästen sa och ville knappt släppa taget om hennes hand.

På kvällen var de långväga gästerna på middag hemma hos mamma och pappa, det var väldigt trevligt det också. På natten när vi skulle sova var dock Agnes inte så nöjd längre, så det blev inte många timmars sömn.


Bilder finns i albumet.

torsdag, maj 01, 2008

Ingen brasa på valborg

Igårkväll firade vi valborg och vår 9-årsdag med lite god mat här hemma. Jag blev inspirerad av Tina och Tobbe så det blev färsk sparris till förrätt, den här var dock grön och serverades med pinjenötter, parmesan och lite honung. Vi kom aldrig iväg till någon brasa men känner att vi har eldat tillräckligt i år ändå..