onsdag, juni 25, 2008

Agnes rum

Agnes hänger inte så mycket på sitt rum, så vi har inte lagt ner så mycket energi på det, men lite har vi fixat. Dockvagnen gjorde pappa till mig när jag var liten och dockan (Kristina) är också min.

tisdag, juni 24, 2008

Skön dag

Idag har jag och Agnes tillbringat dagen i Nynäshamn med mamma och Anki. Det blev lite shopping, lunch och avslutningsvis ett besök på Kvantum.

På kvällen kom Åse och Tanja förbi på en spontan middag. Vilka kompisar, sitta och köra hela vägen hit från Solna en vardag, det uppskattas! Erik passade på att gå ut och dricka vin med ett par kollegor.

Farväl Gubbängen

Igårkväll var vi i lägenheten och tömde det sista (mest skräp), sålde tvättmaskinen och frostade av frysen. Medan vi väntade på att frysen skulle bli klar så åt vi middag på kvarterskrogen för första gången och upptäckte till vår förvåning att de har väldigt bra mat, det var ju tråkigt att vi inte kom på det lite tidigare. Imorrn ska lägenheten städas och senare i veckan ska jag lämna tillbaka nycklarna, det ska bli skönt att få det avklarat.

måndag, juni 23, 2008

Gräv och städdag

Igår ägnade Erik dagen åt att gräva hål till plintarna vi ska ha till verandabygget, Agnes tittade intresserat på. Själv gjorde jag roliga saker som att dammsuga, tvätta, handla mat med mera.

söndag, juni 22, 2008

Midsommarbröllop!

På midsommarafton var vi på Magnus och Janes bröllop på Orust. Vigseln var i Morlanda kyrka och festen gick av stapeln på logen på Morlanda Säteri, som ägs och drivs av Janes faster med familj. Sammanfattningsvis var det mingel med jordgubbar och bubbel, kanonsalut, tipspromenad, buffé med havets läckerheter, kaffe och chokladpraliner, bröllopstårta med rosa bubbel, en hel del fina tal och fest med dans och mer mingel. Allt var välordnat och uttänkt i minsta detalj men roligt och härligt avslappnat. Riktigt lyckat alltså! Dessutom var omgivningen vacker och vädret helt ok, sol men något blåsigt.

Vi åkte ner på torsdagsmorgonen och kom fram sen eftermiddag, bilresan gick bra men det var mycket trafik så det gick lite långsamt. Vi bodde på hotell Sjögården i Ellös, ett par km från Morlanda. Eriks familj (dock inte brudparet) och många andra gäster bodde också där, så det var trevligt. Agnes ville inte alls sova i vagnen så hon fick sova i vår säng och då var det inga problem. Hemresan gick bra den med, vi var desto tröttare men det var knappt någon trafik.

Det verkar som att Agnes blev utmattad av resa och festande för inatt sov hon hela natten utan att vakna för första gången på ett par månader. Hon somnade vid 21.15 igårkväll och vaknade 6.45 imorse, det har inte hänt många gånger...

Bilder finns i fotoalbumet. Vi har inte särskilt många kort på oss själva, så är det någon som har det så får man gärna dela med sig. =)

onsdag, juni 18, 2008

Agnes badar

Badtjejen

Idag har Agnes badat badkar själv för första gången, tidigare har hon bara badat tillsammans med någon av oss. Hon tyckte det var lite otäckt först, men när hon fattade vad det handlade om blev hon alldeles vild, hon plaskade och sprattlade som en galning. Det var himla roligt. Vi får se om jag lyckas lägga ut en film så småningom.


tisdag, juni 17, 2008

Grötdags

Glad, ska få gröt.

Otålig, får en majskrok i väntan på att gröten ska svalna.

Förbannad, inser att gröten är slut.

Full fart

Idag har vi hunnit med mycket. Vi gav oss iväg tidigt imorse till ALB för röntgen och återbesök på ortopeden med Agnes höft. Allt såg bra ut och det var ju verkligen skönt.
Efter det åkte vi till min svägerska Anna och lämnade tillbaks bilstolen och labangymet, vi passade även på att fika och titta på deras nya lägenhet.
Nästa stopp var i Farsta C, jag shoppade och Agnes sov. Väl klara där så for vi hem till mamma, där även Anki var, och fikade en gång till.
Vi stannade även i Länna för ännu mer shopping innan vi tillslut åkte hem.
På vägen hem åkte vi igenom ett litet åskoväder. Det åskade, blixtrade och spöregnade plötsligt i någon minut, men det var torrt på marken och strålande sol både före och efter. Skumt.

måndag, juni 16, 2008

Ny bilstol

Agnes har haft en lånad bilstol, eller babyskydd som det heter. Nu kan hon få en kusin vilken dag som helst så det är dags att lämna tillbaks den. Vi invigde den nya i helgen. Den känns så stor mot den gamla, men fungerar bra. Hon har inte riktigt lika bra stöd för huvudet när hon sover men är å andra sidan glad och nöjd när hon är vaken. I den gamla satt hon mer bakåtlutad och blev hysterisk arg på sista tiden och ville bara ta sig ur. Premiärturen gick till Muskö, vi åkte dit i lördags för att kunna se fotbollsmatchen..


Kaminen på plats

Igår kom mamma och pappa förbi här och hjälpte oss bland annat att baxa in kaminen. Den är inte installerad ännu, men nu är vi iallafall ett steg närmre.

Det där med vikten

Jag har gått ner i vikt sakta men säkert sedan lilla A föddes utan att behöva tänka på vad jag stoppar i mig, ända tills nu. Nu har det vänt, jeansen är trånga igen... Jag har i stort sett slutat promenera sedan vi flyttade. Tidigare var jag tvungen att ta mig ut och gå för att Agnes skulle sova och hur kul var det att sitta i en trång lägenhet. Nu är det väldigt enkelt att få henne att somna i vagnen och sedan gå in och fixa och dona i huset. Jag måste väl återuppta mina långpromenader för jag vill inte behöva vara nyttig. Vad är det för mening att ha tomt om man inte får fika?

Tvättmaskin säljes

Nu säljer vi vår tvättmaskin.

lördag, juni 14, 2008

Agnes Agnes Agnes

För er som inte har fått nog av bilder på Agnes så finns det nu fler i fotoalbumet.

fredag, juni 13, 2008

Klänning

Idag åkte vi till Haninge C, som för övrigt är ett mycket konstigt centrum, jag kommer aldrig att lära mig att hitta där och det finns inte så många butiker heller. Tacka vet jag Farsta C.

Hursomhelst så var det klänningjakt. Min tanke var att det skulle vara lugnt och lite folk så att jag skulle få hjälp av personalen att hitta en snygg, amningsvänlig klänning att ha på bröllop. Men nej, det var rea i nästan alla affärer, mycket folk, lite personal och en enda röra bland kläderna. Inte alls vad jag hade tänkt mig med andra ord. Jag kom iallafall hem med en klänning, men är lite osäker, jag ska prova den imorgon och se hur den känns då. Det var ingen rea på den såklart.

Kräks, bajs och mangan

Just nu är jag väldigt less på allt i rubriken...

Agnes kräks stup i kvarten, det var väl helt ok förut när hon bara "åt mjölk". Nu äter hon barnmat till lunch och den är onödigt färgglad enligt min mening. Allt blir förstört av hennes röda kräk, hennes kläder, mina kläder, filtar, soffor med mera. Jag hängde nyss upp tvätten och blev så ledsen när jag såg kräkfläckar på min nya sköna sommarklänning som inte gått bort. Idag har jag köpt så ljusa puréer jag kunde hitta, hoppas hon tycker om dem. Jag försökte med broccolipasta häromdagen men det var tydligen inte alls gott och kycklingpasta var visst fullständigt vidrigt...

En annan tråkig bieffekt av maten är att hennes bajs har blivit äckligt. När hon var pytteliten var bajset grön/svart och luktade typ ingenting. Sedan blev det en gul sörja som luktade surt, nu varierar både färg och form och det fullkomligen stinker. Usch och fy, nu är det riktigt otrevligt att byta bajsblöjor och värre blir det väl.

När det gäller mangan så är det ämnet jag menar och inte Eriks bror. =) Inte nog med att vi får kläderna förstörda av kräkfläckar, vi har även fått mystiska gul/beiga fläckar på nytvättade kläder, tex på mina sprillans nya vita byxor och linnen. Jag tror att det är mangan från vattnet. Vi fick nämligen svar på vårt vattenprov nu i veckan och där stod att vi har hög manganhalt och det finns risk för skador på textilier vid tvätt. Kul.

torsdag, juni 12, 2008

Nu fungerar datorn igen

Jag har inte slutat blogga, om ni blev oroliga för det... ;-) I helgen blev det ingen tid över och i veckan har vi haft krångel med datorn. Nu fungerar den som den ska tack vare Eriks arbetskamrat.


Här kommer en sammanfattning av den senaste veckan.

Agnes har blivit ett halvt år gammal, fått två små tänder, börjat äta riktig lunch och gröt på kvällen, har blivit mycket medveten om vad som händer runt omkring henne och sover nu i säng istället för vaggan.


Nationaldagen firade vi på Ikea och i helgen var det mycket skruvande av möbler och alldeles för lite tid ute i solen. Nu kan vi hänga in kläder i klädkammaren! Självklart så grillade vi på kvällarna.
I söndags eftermiddag/kväll kom Tanja förbi och inspekterade huset och åt lite rabarberpaj. Agnes fick en supersöt Sverigeklänning som hon självklart hade på sig i tisdags. Eftersom vi fortfarande inte har lyckats koppla in TVn så lyssnade vi på matchen på radio istället.
I tisdags var vi även på sista babysimmet och det var riktigt roligt den här gången också. Vi repeterade det vi lärt oss och bebisarna fick även testa flytvästar. Helt okej tyckte Agnes till en början, men den var för stor så hon gled ner med huvudet från kragen och då var det inte alls roligt längre.
Igårkväll var jag med Åse på klädparty och shoppade loss, det ska bli spännande att få hem kläderna.
Idag var vi på mormors begravning, det blev ett fint farväl. Efteråt följde vi med mamma och Anki hem och stannade kvar på middag.
Imorrn ska jag fortsätta min klänningjakt, men får nog utöka den och även titta efter kjolar. På kvällen ska Erik på sommarfest med jobbet så jag och lilla terroristan får ha fredagsmys för oss själva.











torsdag, juni 05, 2008

Klädpanik

Var just inne på facebook och såg på Janes profil att det endast är två veckor kvar till midsommar och Magnus och Janes bröllop! Ojojoj. Jag har ingen snygg klänning, så nu är det visst dags att ge sig ut och leta. Var kan jag hitta en fin klänning som även funkar för amning?

Ett annat klädproblem jag har gäller mina jeans, eller snarare bristen på dem.. Mina favvojeans har gått sönder och märkligt nog verkar jag bara ha haft ett par innan jag blev gravid, om jag inte hittar några i lådorna som stått i källaren ett år. Var kan jag hitta jeans som håller passformen och inte är snordyra? Jag köpte ett par på Lindex innan jag hade accepterat att jag behövde mammajeans, de är totalt värdelösa. Mina älsklingsjeans är ett par Lee men eftersom jag behöver flera par så skulle det vara trevligt att hitta några billigare.

Spegel, spegel...

Agnes är riktigt förtjust i speglar. Det är väl alla småttingar kan jag tänka mig. Den här leksaken är en favorit som hon kan roa sig med länge innan hon tröttnar, länge för att vara hon iallafall.


onsdag, juni 04, 2008

En dag i Nynäshamn

Idag har vi "gjort Nynäs". Vi började med att leta upp bvc och gå på 6-månaderskontroll. Agnes visade upp sitt bästa humör och charmade både sköterskan och läkaren.
När vi väl var klara där fick hon äta lite och så somnade hon, jag passade såklart på att gå i några affärer. Efter det gick jag till konditoriet för att äta lunch, suckade lite när lilla fröken fick för sig att vakna precis när jag hade beställt. Otroligt nog så gick det ändå hur bra som helst, vi satt där på uteserveringen och jag kunde både mumsa i mig sallad och kaffe med chokladboll medans Agnes glatt satt i sin vagn och tittade på folk och studerade sina leksaker. Det kändes så bra och jag var så stolt över min lilla tjej.
Bilresan hem var däremot inte lika rolig, Agnes skrek som en galning hela vägen, tur att det inte är så långt. Dessutom var det en älgko som skuttade ut framför bilen, jag såg henne på håll och hade ingen bakom mig så det gick ju bra det med.



tisdag, juni 03, 2008

En dag på stan

Efter har varit hos ortopedteknikern idag så hade vi lite tid att slå ihjäl innan babysimmet på kvällen. Jag höll på att svimma av hunger så vi for till medis och åt en hamburgertallrik, lyxigt nog så kom Erik och höll oss sällskap. Lyckades även klämma ner en glass innan vi sa hejdå till den hårt arbetande fadern och promenerade till Ringen och shoppade lite småsaker till Agnes, några häftiga strumpor och en söt solhatt blev det bland annat. Jag konstaterade att det var jobbigt att vara i stan i den här värmen, det är mycket bättre ute på landet.. ;-)

Simningen gick bra den här gången också, hon simmade och dök som hon aldrig har gjort annat.

måndag, juni 02, 2008

Istället för veranda

Eftersom vi varken har veranda eller parasoll till Agnes så har hon nu fått en träskiva med en gammal matta och en filt i skuggan. Mycket uppskattat.

söndag, juni 01, 2008

Avancerat

Här kommer en bildserie på när Agnes sitter i soffan, välter omkull och lägger sig på mage. Tyvärr utan ljud (fnys och stånk).


Helg i Ekeby

Första helgen i huset har vi städat bort det sista byggskräpet (och lite annat skräp), varit på samfällighetens årsmöte och på kvällarna har vi grillat. Städningen var ingen höjdare att slita med i hettan, men nu är det iallafall gjort. Årsmötet var väl inte heller någon höjdare, då det drog ut på tiden på grund av att folk skulle älta stora som små bekymmer. Jag är numera med i valberedningen, vi får väl se hur det kommer att gå.