tisdag, september 30, 2008

Igår

Igår hade jag fullt upp. På dagen var vi på bvc och olmed. På eftermiddagen åkte jag in till stan (utan Agnes) och shoppade två par skor och sedan gick jag ut och åt med en fd kollega. Kul att få höra lite jobbsnack och äta på restaurang, det händer inte så ofta nuförtiden..

Ojojoj

Det är så synd om lilla A! Hon är superförkyld och har öroninflammation stackarn. Det allra värsta är när hon ska ta sin medicin, tre gånger per dygn. Jag känner mig så hemsk när jag tvingar i henne den där äckliga smörjan. Hon gråter, skriker och blir alldeles utom sig. När vi väl är klara så är vi båda svettiga och kladdiga av medicinen. Det är så svårt, jag kan tvinga in den i munnen på henne men jag kan inte tvinga henne att svälja, så hon får inte i sig allt.

Agnes bloggar

m_:,,,,,,,
mmmmmm
.
aQZAAAAAXSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSZZ

söndag, september 28, 2008

Härlig helg

I helgen tog vi ledigt, inget jobb på tomten. Familjen Ekstrand har varit här på besök, roligt! De kom på kvällskvisten i fredags och efter att vi alla hälsat på varandra och vi visat runt dem i huset och så lade vi alla barn och åt middag och uppdaterade oss om vad som hänt sedan senast. Det har nästan blivit en tradition att vi hittar på något på djurgården när vi ses nuförtiden. Igår var vi på skansen, där det var höstmarknad. Tyvärr glömde jag kameran hemma, men kika gärna in på Ekstrands blogg om ni vill se lite bilder. På kvällen blev det en till trevlig middag.

Efter att vi tagit farväl i förmiddags åkte vi till Nynäs och promenerade längs strandvägen och åt lunch i solen på cafét vid Lövhagen. På vägen hem stannade vi och köpte växter på rea, två rosor och lite höstblommor till våra utekrukor. När vi kom hem satte vi oss på verandan och drack varm choklad, mysigt!


fredag, september 26, 2008

Lek med docka


Mycket bättre

Dubbelkrokarna vi beställde till klädkammaren blev inte alls bra, så jag bytte till de vita jag ville ha från början. Mycket bättre!

onsdag, september 24, 2008

Står gärna!


Heldag i city

Idag har vi varit i stora staden med mamma/mormor hela dagen lång. Det blev lunch på Åhléns där det var huggsexa om barnstolarna, shopping, en snabbtitt på Stockholm från ovan på Kulturhuset och en fika i solen högst upp i Kulturhuset. Det var många intryck att ta in för Agnes, att åka buss och tunnelbana var nog mest spännande. Banka på fikabordet så att glasen skakade var också en höjdare.

Förresten så köpte jag mig äntligen ett par nya jeans! Det blev ett par Lee, jag hade en rabattkupong på Åhléns och betalade endast 636 kr, känns mycket bra. Nu måste de bara sys upp också, ångrar att jag inte lät dem göra det i butiken.

Incident på babysimmet

Igår var det babysim och det var mysigt som vanligt, förutom en sak.. Mitt under genomgången av "att dyka från matta" så bestämde sig vår dotter för att göra nr 2. Jaha, vad gör man? Jo, upp ur bassängen, in på toa, av med badbyxor, skölj bort allt bajs, på med byxor och ner i bassängen igen.

Tanja, förra veckan frågade du hur man gör om de bajsar, nu har du svaret..

lördag, september 20, 2008

Skruttiga familjen

Här är det förkylt som vanligt. Jag är jätteförkyld och har sååå ont i halsen, Agnes har varit snorig i flera veckor och nu verkar det ha blivit värre igen och Erik är pyttelite förkyld.

Vi kom igång sent här idag men hann göra lite nytta. Erik har lagt sten längs högra sidan av grusgången och jag hejade på och protesterade när jag tyckte att han tog stenar som var fula eller hade fel storlek. Jag rensade även lite ogräs och sten, så jag gjorde lite nytta jag också.

Matplatsen

Den senaste tiden (ca 9 månader) har det mest serverats halvfabrikat i vårt hem, ofta tortellini eller keldasoppa. Nu har jag bestämt mig att vi måste komma igång att laga "riktig mat" igen och behövde lite inspiration. Då hittade jag den fantastiska bloggen Matplatsen.
Den supergoda ananaspajen har jag gjort två gånger, nästa gång ska jag testa att byta ut ananasen mot äpple. Päronkakan var god men ingen favorit, dock extremt enkel. Igår åt vi god kycklingpaj till middag och ikväll åt vi en fantastiskt god köttfärsrätt. Den sistnämnda funderar jag på att kanske bjuda våra gäster på nästa helg.. Vi får se.

torsdag, september 18, 2008

Nyvaken

Nyvaken efter att ha sovit i 4 timmar!!!

Fredag och sol!

Vilket härligt fredagsväder vi har idag! Tyvärr är jag lite krasslig, så jag ligger inne och slappar just nu, men jag var ute hela förmiddagen. Jag har målat på min pumphusdörr, planterat lite lökar och rensat lite sten och ogräs. Håller det fina vädret i sig så ska jag se till att vi kommer ut på en eftermiddagspromenad. Agnes ligger ute i vagnen och sover, hon har sovit i 3, 5 timme nu... Helt galet, men så hade vi en katastrofalt dålig natt också. Jag borde såklart också passa på att sova, men jag anade inte att hon skulle sova så länge..

Salem/Rönninge

Jag lyssnar på p4 om dagarna och funderar på varför det alltid sker trafikolyckor i höjd med Salem/Rönninge.

No more nattmat?

Tidigare har jag försökt få Agnes att sluta äta på natten, det har inte gått så bra. Jag hade satt 7:e september, hennes 9-månadersdag, som sista datum för nattmaten. From den dagen skulle hon inte få mat mellan kl 20 och 05 hade jag tänkt. Hon var blev förkyld och ville istället lägga till ett extramål på natten, så jag orkade inte hålla på. Nu verkar hon ha slutat av sig själv. Hoppas jag! Två nätter i rad har det gått bra iallafall. Natten till igår sov hon 20-07.30 och natten till idag 19.30-07 utan att äta. Visst, hon vaknade många gånger men nöjde sig med nappen eller lite klappande.

Nu håller jag tummarna för natten. Jag hoppas verkligen att det blir en bra natt, känner nämligen att en förkylning är på gång och tror nästan jag har feber. Hon verkar dock sova oroligt, så vi får väl se..

Inatt kommer dessutom Erik hem, mysigt.

Rabattplanering med mamma

Idag kom mamma och Majsan hit och hälsade på. Vi åt lunch, fikade på en päronkaka jag bakade på morgonen och planerade växter och rabatter. Jag har fått tulpan, krokus och pärlhyacintlökar av henne som ska petas ner i jorden. Hon har även beställt 6 stycken bladperenner som vi ska få och så ska hon dela några av sina växter så att vi kan få dem, bland annat löjtnantshjärtan. Idag planterade vi rosor. Först och främst rosen Louise Odier som Agnes fick i doppresent av Magnus, Jane och kusin Sebastian och även minirosorna vi fick av svärföräldrarna i somras. Jag var säker på att blommorna skulle dö när M&L åkte hem, men vi har med gemensamma krafter hållt dem vid liv.

onsdag, september 17, 2008

Mums

Hittade nyss turkisk yoghurt i kylen, som jag nu mumsar i mig med flytande honung och rostade solrosfrön. Erik är i Belgien och Agnes sover. Jag ska nog göra henne sällskap snart.

tisdag, september 16, 2008

Gröttest

Vi har gått med i Buzzador och är nu med i vår första kampanj, vi testar Nestlés ätklara gröt. Vi har fått smaken Havre Äpple, men den finns även i smakerna Flerkorn naturell, Havre Persika och Flerkorn Hallon.

Agnes diggade kartongen och informationsfoldern, men gröten var tyvärr ingen höjdare. Hon åt ett par skedar och sen började hon spotta, så gör hon absolut inte med vanlig gröt. Jag blev inte heller så förtjust i den, den var tunn som soppa och var svår att få att stanna på skeden, vi hade gröt överallt här imorse.

Men, men, smaken är som baken. Vi har 19 stycken kvar som vi ska bjuda andra bebisar på och se vad de tycker.

Annars tycker jag idén med ätklar gröt är bra, smidigt om man ska bort eller så.

Öppna förskolan & babysim

I förmiddags kom vi iväg till öppna förskolan och den här gången var det öppet. Vi lyckades inte vara där kl 9 utan snarare framåt 10.15, därför missade vi sångstunden men hann vara med och fika. Det var helt ok, ska nog se till att vi kommer dit igen.

På kvällen var vi och babysimmade, tredje gången den här terminen. Erik är bortrest så Tanja ställde upp istället. Hon höll sig dock på kanten, hon vågade inte vara med när hon hörde att killar och tjejer byter om i samma omklädningsrum.. ;-) Agnes var superduktig som vanligt, hon plaskade och plaskade. Det nya för idag var att de skulle dyka mellan föräldrarna, i vårt fall blev det mellan mig och ledaren, det var inga som helst problem.

måndag, september 15, 2008

Pocketutbyte - någon som vill vara med?

Jag har fått tre olika mail om pocketutbyte. Det går ut på att man skickar en av sina lästa pocketar till en person i mailet och sedan skickar vidare mailet till 6 vänner som ska göra likadant. Ifall alla är med kan man få 36 böcker, det tror jag inte man kommer upp i, men några kanske. När jag var yngre deltog jag i något liknande, fast då var det chokladkakor vi skickade..

Jag vill gärna vara med, frågan är om någon av mina vänner och bekanta vill det? Skriv gärna en kommentar isåfall! Jag har ingen lust att skicka det här mailet om alla bara kommer att slänga det..


söndag, september 14, 2008

Tittut!



Effektiv men sömnlös helg

I helgen har vi...

... målat klart pumphuset, eller jag trodde det tills för ett par timmar sedan när jag fick höra att jag är tvungen att måla insidan av dörren också.
... förlängt parkeringen en bra bit, där vi ska ha vårt garage. Det kommer mer grus i veckan.
... kört tre stora lass stubbar och rötter till tippen.
... gjort klart stensättningen på vänster sida av grusgången och fyllt på med massor av jord.
... satt ut utebelysning längs grusgången och kopplat in den. Det blev rasande vackert som maken just sa.
... njutit av solen, brottats med mygg, ätit god mat och sovit dåligt på grund av en snorig ylande dotter.

fredag, september 12, 2008

Fredagsmys!

Det är så härligt med fredagar! Det är skönt att ha hela helgen framför sig och mysa till det lite extra. Vi har inte grillat ikväll, vilket vi annars har gjort i stort sett varje fredag sedan vi flyttade hit. Idag serverades det istället lammfärsbiffar med fetaostcreme, ugnsrostade rotfrukter och smörstekta kantareller (till Erik). Till detta drack vi en spansk cabernet sauvignon. Nu har precis mumsat i oss ljummen ananaspaj med vaniljglass och kaffe. Nu är jag så mätt, så mätt..
Vi sitter här med massor av tända ljus, ute är det bara 4 grader.

Nu ska jag läsa min bok!

Krokar och möss

När jag satt och surfade en kväll i veckan hittade jag den trevliga sidan Bloominghome*, det jag fastnade för var deras fina krokar. Vi (jag) har ju varit på jakt efter två krokar till klädkammaren att hänga våra morgonrockar på. Jag föll för en vit enkelkrok men Erik gillade idén med dubbelkrokar så det fick bli en grå variant.

Innan jag slutförde beställningen kikade jag vad som fanns under rea-fliken. Där hittade jag musflickan Bea och muspojken Bernard för endast 29 kr styck! De fick också följa med hem till oss.

Ett par stycken iallafall

Gick en sväng runt tomten imorse och hittade faktiskt några kantareller. Det finns en himla massa andra svampar också, funderar på att skaffa mig en svampbok.

Blä

Här gick jag och trodde att jag klarat mig utan fästingar i sommar. Tji fick jag. När jag va på Ica i förmiddags märkte jag plötsligt att en rackare bitit sig fast i nacken på mig. Den sitter så tokigt till så jag får inte bort den själv, med andra ord måste jag gå runt med den tills Erik kommer hem ikväll. Usch och fy. Hoppas han läser det här och skyndar sig. ;-)

torsdag, september 11, 2008

"Hemmadag"

Det har varit en del farande och flängande den här veckan så idag har vi bestämt oss för att ha en hemmadag. Tvättmaskinen är igång och jag har en del att fixa med. Agnes tog en väldigt kort förmiddagslur idag så jag har fullt sjå att ha koll på henne också, just nu försöker hon slita loss sladdarna till radion..

onsdag, september 10, 2008

Shoppingtripp till Gustavsberg

Idag trotsade vi det trista regniga vädret och gav oss iväg till Gustavsberg. På vägen plockade vi upp mamma/mormor som också ville på utflykt. Vi hade en mycket trevlig dag. Vi började och avslutade med shopping, bland annat på fabriksbutiken och poppilopp. Jag fyndade en hel del och då menar jag verkligen fyndade, köpte nästan bara saker på rean. Lunchen intogs på restaurang Glashuset med segelbåtar som utsikt. Maten var kanongod.
Direkt när vi kom hem började Agnes leka med sin nya favoritleksak "mula" från Ikea. Hon är lika förväntansfull varje gång man bygger upp tornet och försöker vara så försiktig när hon ska ta det, ändå så ramlar det varje gång.


tisdag, september 09, 2008

Stängt

Idag tog vi oss äntligen iväg till öppna förskolan i Ösmo, de har "babycafé" där på tisdagar. Jag hade svårigheter att hitta dit och problem med att hitta parkering, väl där så var det stängt. Det var visst babykonsert i Ösmo kyrka idag. Jag får väl göra ett nytt försök nästa vecka, nu hittar jag ju.

måndag, september 08, 2008

Dåliga samveten

Jag har dragits med två riktigt dåliga samveten ett tag nu. Ett av dem fick jag iväg på posten idag, skönt. Det andra hoppas jag kunna skicka innan veckan är slut.

Träff i Farsta

Idag har vi varit i Farsta på en trevlig lunch och shoppingdate med Victoria och Molly. Det är så roligt att ha någon man kan prata bebisliv och godisberoende med utan att personen i fråga blir totalt uttråkad.
Jag shoppade en del till Agnes, men ingen kofta eller tjockare tröja som jag var ute efter. Tanken var att jag skulle passa på att handla i någon rolig affär som inte finns i Nynäshamn, men jag köpte i stort sett allt på Lindex, en av de få butikerna som finns där.. De hade fått in kläder i "Fem myror" serien, så fina! Det blev en klänning med tillhörande byxor och en haklapp. Dessutom fick man en fin bok på köpet och jag handlade vid två olika tillfälen så jag fick två..

Tyvärr avslutades besöket trist med en parkeringsbot. Jag blir så fruktansvärt irriterad, det är inte första gången det händer mig där. Det är löjligt att man bara får stå i 2 timmar och att de är så jäkla snabba på att utfärda böter. Åker man till ett shoppingcenter för att handla och äta lite så hinner man väl inte på två timmar?! Vill de inte ha besökare eller? Jag försöker verkligen komma ihåg att gå ut och snurra fram p-skivan men idag gick jag ut lite försent och det kostade mig 425 kr.

Kicki & Lasse

Nu är den utläst, boken Kicki & Lasse som jag skrev om tidigare. Den var bra, eller iallafall inte dålig, men inte heller så bra att man knappt vill lägga den ifrån sig. Den är annorlunda skriven och jag hade lite svårt att komma in i den, men den blev bättre och bättre hela tiden. Boken utspelar sig under cirka 30 år och varje kapitel är en händelse i Kicki och/eller Lasses liv. Det går bakänges, första kapitlet är i nutid och sista handlar om hur de träffades. Det roligaste var enligt mig när Lasse träffade Kickis mamma och sambo första gången, då satt jag och småskrattade i soffan..

Nu ska jag ta mig an Kamelklubben av David Baldacci. Jag har ingen aning om vad den handlar om men Erik säger att den är bra.

söndag, september 07, 2008

Ännu en helg har gått

Igår var det regn, regn, regn och en bebis som inte ville sova trots att hon var trött. Trist när man vill måla och greja ute. Erik monterade iallafall utebelysningen och jag röjde inne.
På kvällen var vi på middag på Muskö. Erik ritade ritningar på vårt framtida garage med hjälp av pappa. Det blev himla tjusigt, nu ska vi söka bygglov.

Idag passade vi på att åka till Ikea efterssom det var dåligt väder. Fel tänkt. Extremt mycket folk såklart och i vi fick knappt tag på något av det vi skulle ha. Badrumsmattorna var slut, korgarna till Agnes hylla hittade jag inte, petskydden till eluttag var slut, gardinstängerna fanns inte i vitt, skötbordet verkade inte bra, glödlamporna var slut och lampan till Agnes rum var slut. Vi kom därifrån med servetter, ljus, krukor och några lampor.

Vi är iallafall mycket nöjda med lamporna vi köpte till vardagsrumsfönstret. Jag försökte även ta en kvällsbild för att visa hur mysiga de är, men det blev bara suddigt så det får duga med dagsbilden.

Dags att sova!

Lika länge utanför som inuti..

Idag fyller Agnes 9 månader! Det innebär att hon har funnits lika länge utanför magen som inuti...

Det som händer just nu:

Hon babblar otroligt mycket och försöker härma oss. Så här inbillar vi oss att det är: Agnes = esch, pappa = papapapa, mamma = auauauaua, där = da , hej = eeeej och titta = titha.
Hon har blivit riktigt snabb på att ta sig fram, antingen med sin egen variant på krypning med ett ben fram och ett bakåt eller så ålar hon.
Hon älskar att gå om hon får hålla någon i händerna och hon har börjat försöka dra sig upp mot saker och ting, tyvärr väljer hon gärna saker som flyttar på sig eller välter.
Kylskåpet och diskmaskinen är riktigt spännande saker, så fort de öppnas kommer hon sättandes.

Månadens bilder finns i albumet.

fredag, september 05, 2008

Ekipering inför höst & vinter

Den här härliga fleeceoverallen fick Agnes av sin mormor för ett tag sedan. Igår såg jag den fina matchande mössan från Kaxig design, det var halva priset och fri frakt så jag slog till direkt. Den kom med posten idag och Agnes sover igen så jag har inte hunnit prova den, hoppas den inte är för liten!

Hon har tidigare fått en röd windstopper som vi premiäranvände idag och finns på bild i inlägget nedan. Den röda mössan har blivit för liten, hon får ha den ouppvikt innan vi har investerat i en ny. Helst skulle jag vilja köpa en från PO.P, windstoppern och mössan hon har nu är "kopior" från Kappahl.

Tjock overall till kalla (??) vintern ska hon få låna av Åses barn. Så himla bra! Jag tror det är en röd från PO.P. Jag tror även att det skulle komma med mössa/mössor och eventuellt någon fleece.

Det hon hon först och främst behöver nu är en höstjacka. Gärna en PO.P skaljacka, men vi får väl se vad plånboken säger. Sedan kanske hon kommer att behöva någon mer tjock tröja och mössa, beroende på vad vi får låna.

Själv skulle jag också behöva en tjock jacka, men så långt har vi inte kommit..

Förmiddagstupplur

Sedan Agnes blev förkyld har hon börjat sova 1-1,5 timme på förmiddagen. Det har väl med att göra att hon sover så dåligt på nätterna. Hursomhelst så är det väldigt skönt att få den där långa pausen för att hinna fixa med disken, tvätten, surfa och sånt. Idag hann jag även fila lite på mina pinnstolar. Jag fick fortsätta en stund när hon vaknade innan hon tyckte det var dags för lunch.


Galltvål

Nu har jag äntligen köpt en galltvål. Jag har hört så mycket bra om denna tvål, den ska i stort sett ta bort alla slags fläckar på tyg, huden, ugnar, cyklar, läder, krom, hundar, hästar, keramik, plast, tenn, silver, guld med mera. Dessutom är den helt miljövänlig och innehåller bland annat vegetabilisk kokos, palmolja, klorofyll och superingrediensen oxgalla. Det ska bli intressant att testa denna supertvål. Dock står det så här i foldern som kom med "Givetvis finns det fläckar och smuts som inte galltvål rår på men då hjälper oftast inget annat heller".

torsdag, september 04, 2008

Baksidan

I brist på annat bjuder jag ikväll på en bild på vår färdigmålade baksida. Vi ska slipa och olja farstukvistsgolvet, färdigställa trappsteget, sätta upp utebelysningen vi har köpt med mera, med mera. Sen kommer det nog bli jättefint!