måndag, oktober 27, 2008

Tappat inspirationen

Har tyvärr ingen inspiration till att blogga just nu. Kommer inte på något alls att skriva om, därav uppehållet på ett par dagar. Återkommer.

onsdag, oktober 22, 2008

Asko??

Har möbelvaruhuset Asko upphört att existera?! Har googlat och kan inte hitta dem.. De har bommat igen i Länna och verkar inte finnas kvar i Kungens Kurva heller, eller?

Nya halsbandet

Idag kom min vinst med posten! Tack TwingThings! Jag testade det på en gång, det var svårt att ta en vettig bild på mig själv..


Kladdigt värre

Igår blev tyvärr vår lunch och sångdate med Victora och Molly inställd pga sjukdom. Det var trist, vi har inte setts på jättelänge. Hoppas Molly kryar på sig snart!
Vi bestämde oss för att vara lite konstnärliga istället, Agnes och jag. Jag har köpt material till att skapa två tavlor som ska hänga i Agnes lekhörna under trappen, en med små handavtryck och en med fotavtryck. Hahaha, det gick sådär... Kladd, kladd, kladd. Hur får man en liten toka att spreta med fingrarna och sätta ner handen på ett papper utan att riva i pappret och kladda på allt hon kommer åt? Det är omöjligt skulle jag vilja påstå. Det blev tillslut en fotavtryckstavla som blev ok och nu är inramad, vet inte hur jag ska få till den andra.. Agnes tyckte absolut det roligaste var att skölja händer och fötter under kranen och efteråt var vi tvungna att ta ett bad..

tisdag, oktober 21, 2008

Soffjakten har börjat

Nu har den börjat, den stora soffjakten.. Vi har kommit fram till att vi vill göra iordning tv-rummet till jul. Ska vi hinna få en soffa före dess så måste den beställas nu. Igår kikade jag på ikea och ikväll var vi på Länna möbler och Mio. Just nu lutar det åt en beige myssoffa på Mio, senast igår sa jag att vi absolut inte ska ha en beige.. Haha, man kan ju ändra sig. Det skulle vara praktiskt med en bäddsoffa, men det utbudet är väldigt begränsat.

Går och går och går - med vagnen

Agnes har gång på gång försökt knata omkring med stolar och leksakslådor så igår eftermiddag fyllde jag min gamla dockvagn med tidningar. Oj! Så roligt det var att spatsera omkring med den! Hon gick runt, runt och fram och tillbaks. Hon höll på så länge att hon blev trött och började ramla men ville inte sluta, tillslut fick jag gömma den..

Hon är duktig också, hon har lärt sig att hon ska backa och vrida runt den när hon kör fast och att bromsa när det går för fort. Ibland stannar hon upp och står nonchalant och håller i sig med en hand.

Tyvärr har jag inte lyckats ta några bra bilder, men lägger ut några ändå.

måndag, oktober 20, 2008

Uppe före tuppen

Idag tvingades vi att stiga upp kl 6 hela familjen på grund av att jag skulle vara i stan för en intervju kl 8. Hu, så jobbigt när man inte är van.. När den var avklarad och vi var på väg hemåt fick jag ett infall och ringde mamma. Så istället för att åka hem så släpade jag med henne och Agnes till Ikea. Det var ett lyckat besök för den här gången fanns i stort sett allt jag skulle ha. Väl hemma kom jag på att jag kunde köpt tre badrumsmattor istället för bara två med mera, men det visste jag ju inte innan. Det får bli ännu ett besök med andra ord.

Det går framåt med piffningen här hemma. För varje liten lampa och blomma som kommer upp så blir det så mycket finare. Före jul ska vi försöka få ordning på pannrummet, vardagsrummet på övervåningen och Agnes rum.

torsdag, oktober 16, 2008

Kvällens sista tävling


"Jag tävlar om valfria barnskor frånkennedysko från Cool Children hos Robins Garderobhttp://robinsgarderob.blogspot.com/Barnmodebloggen... TÄVLA DU MED"

Ännu en tävling..


Tävla hos [TUMADRE]om ett presentkort värde 300:- hos [CoolChildren]!

Lång dag

I morse gav vi oss iväg till ALB (Astrid Lindgrens barnsjukhus) för kontroll av fot och höft. Jag åkte i god tid och tur var det för det tokregnade. Till en början varnade de för sjöar på vägarna på trafiknyheterna men sedan ändrade de sig och varnade för hav.. Dessutom hade de gjort om vägen på slutet så att jag var tvungen att ta en annan avfart än jag är van vid, sånt är inte jag så förtjust i men det var bra skyltat så det gick bra.
Vi har inte varit där på ett tag nu och Agnes tyckte det var väldigt spännande i väntrummen med alla leksaker och akvarium.
Hos ortopeden gick det också bra men killen på röntgen verkade tydligen vara livsfarlig för lilla skruttis blev helt hysterisk redan innan de röntgade och vi fick vara två stycken som höll fast henne.
Både höft och fot såg iallafall bra ut så nu blir nästa kontroll när hon är 16 månader. Innan dess blir det förstås besök hos sjukgymnasten och ortopedteknikern.
När vi var klara så fick Agnes lunch och sedan åkte vi till Sköndal där vi stannade ända tills kvällskvisten.

Puh

I morse glömde maken ta med sig resväskan när han klev av tåget. Som tur var så fanns den kvar på tåget när det anlände till ändhållplatsen och Erik fick åka en sväng via Bålsta när han åkte till Arlanda. Skönt att den inte var borta iallafall, förutom kläderna så vore det lite trist att bli av med glasögon, rakapparat och själva väskan.

onsdag, oktober 15, 2008

Vikt och steg

Första veckan har jag gått ner 1,0 kg. Det var nog lite tur, för jag vägde lite mer än vanligt den dagen jag började, men bra ändå såklart!

Jag har snittat 17 778 steg om dagen. Vet inte hur exakt min 59-kronorsräknare är, men den fyller iallafall sin funktion på så sätt at jag går ut och går oftare och längre än tidigare.

Härlig höst

Än så länge har oktober varit fantastisk i år, härligt väder var och varannan dag och vackra färger på löven! Det är nog årets bästa månad för mig. Jag är inte trött heller, så skönt att få sova hela nätterna.

Jag är inte så bra på att få med mig kameran när jag lämnar huset, men här är några bilder från i måndags, då var det visst mulet..

Hemmadag

Idag har vi varit hemma och promenerat en del. Det är skönt att ha hemmadagar ibland och inte fara och flänga hela tiden. Vi träffade faktiskt på en annan mamma med en liten tjej på 7 månader i området idag, skoj! Hoppas vi kan ta en prommis eller fika nån dag.

I början av sommaren var jag på Me&I träff där jag bland annat köpte fem hemliga plagg för typ en hundring. Nu har Agnes växt i dem, idag var hon fin i rosa tunika med bruna kaniner.




tisdag, oktober 14, 2008

Tävling


Jag tävlar om ett presentkort á 400:- att handla för hos
FridolinaMuppsan´s blogg. Tävla HÄR du oxå

lördag, oktober 11, 2008

Dagens arbete

Idag har pappa och Erik grävt för dränering på baksidan, tungt som attan verkar det vara. Det är även välbehövligt, det blir en sjö där varje gång det regnar. Själv utförde jag lite lättare arbete, jag städade bilarna invändigt.
Agnes den lilla knastjejen har flera gånger höjt volymen på radion till max så att det dånar i hela huset och hon börjar gråta..

fredag, oktober 10, 2008

Jag har vunnit!

Jag blev månadens vinnare i TwinThings utlottning! Detta var en fantastiskt trevlig överraskning, eftersom jag inte ens visste att jag var med. Det är visst som så att alla som prenumererar på deras nyhetsbrev är med i utlottningen av ett smycke varje månad. Jag vann halsbandet Milano i valfri färg och funderar nu på om jag ska välja ett svart eller ett grått.

Härliga fredag

Åh, så härligt det är med fredag! Tänk att det kan vara så skönt med helg trots att jag är ledig varje dag och vi jobbar och sliter med tomten på helgerna.
Idag har jag och Agnes promenerat, promenerat och promenerat. Tre promenader blev det, tack vare stegräknaren.. Härligt höstpromenadväder har vi haft också, det var så fint nere vid vattnet idag.
Till middag åt vi Edsbackas premiärkyckling, det var hur gott som helst!!

Viktrapport

Igår ställde jag mig på vågen och nu har jag bestämt mig för en målvikt och ett par delmål.

Delmål 1: -1,9 kg
Delmål 2: -2 kg (vikt före graviditeten)
Slutmål: -3 kg (min "normalvikt")

Det blir alltså totalt 6,9 kg jag ska gå ner. Det lär inte räcka långt med lite promenader, jag kommer nog att bli tvingad till att börja tänka på vad jag stoppar i mig + komma på någon lösning på hur jag ska kunna spinna.

onsdag, oktober 08, 2008

Nu börjar kampen

Imorgon börjar kampen mot kilona och mamma! Jag har blivit en riktig sunkmamma..

För det första är det övervikten, jag har flera kilon kvar till vikten innan graviditeten. Jag har inte orkat försöka bli av med dem, men nu är det dags. Banta tänker jag inte göra, jag vill fortsätta fika lite titt som tätt. Däremot så ska jag försöka röra på mig lite mer, först och främst promenera. Tyvärr finns det ingenstans att spinna i Ösmo, trist.

Jag behöver även tänka lite på vad jag tar på mig för kläder. Några av mina vänner lägger ut "dagens outfit" på sina bloggar, skulle jag göra det skulle de drömma mardrömmar. Det skulle väl stå luvtröja eller gammal noppig kofta från MQ var och varannan dag. Slutshoppat till Agnes, nu är det jag som ska få kläder om vi är ute och shoppar. Det är så lätt att hamna på barnavdelningen..

Sist men inte minst så måste jag tänka på annan piffning av mig själv som att sminka mig, måla naglarna med mera, sådant gör jag skrämmande sällan nuförtiden.

För att komma igång ordentligt så har jag klänning på mig idag och var även och klippte mig, det var välbehövligt, senast jag var hos frissan var i april..

Min plan:

* Promenera mer! Mamma har köpt oss en varsin stegräknare, så nu ska vi tävla.
* Väga mig och sätta upp målvikt. Rapportera viktnedgång (eller uppgång) på bloggen en gång i veckan.
* Köpa lite nya kläder

Önska mig lycka till! ;-)

tisdag, oktober 07, 2008

Hjälp!

Tiden går så fort, idag fyller Agnes 10 månader! Snälla, kan någon stoppa tiden ett tag? Jag kan inte förstå att vår lilla bebis snart ska fylla ett år..

Idag fick hon ett brev med present av sin farmorsmor, så roligt!

Idag har vi haft fullt upp.

Imorse kl 8 kom vår kvalitetsansvarige och en byggledare från Sävsjö Trähus och tittade på lite fel vi har på huset, det var i och för sig Erik som tog hand om dem.

Vi gav oss iväg till Ösmo kyrka på babykonsert. Det var ganska mysigt, vi var ett helt gäng föräldrar och små barn som satt och sjöng sånger. Efteråt fick man gå runt i kyrkan till olika "sinnesstationer" de hade gjort iordning där man skulle smaka, lukta, titta, känna osv. Agnes förstod inte riktigt det där och trodde att man skulle "äta och slita" på alla stationerna. Hon var supertrött eftersom det egentligen var hennes sovtid just då. När vi gick till församlingshuset för att fika så somnade hon i vagnen, lilla stumpan. När jag hade fikat klart sov hon fortfarande så jag promenerade lite i omgivningarna innan vi åkte hem. Superhärligt promenadväder! Tyvärr var kameran kvar hemma.


Vi åt lunch och fixade lite innan vi gav oss iväg till babysimmet. Idag var det undervattensfotografering, det ska bli spännande att se hur bilderna blev.


Månadens bilder finns i fotoalbumet.

måndag, oktober 06, 2008

Sista dagen

Idag var sista antibiotikadagen, tjohooo! Fy fasen vilken pärs det har varit att få i henne det där. Jag smakade på det och förstår verkligen varför hon blir hysterisk när vi tvingar i henne det. Nu är det iallafall över!

Shopping och säkerhet

Idag åkte jag, Agnes och mamma till Länna och shoppade lite saker vi behövde. Kom bland annat hem med två trappgrindar, penslar, blommor, fingerfärg och blommiga tändsticksaskar.


Vi har monterat en av grindarna och Agnes tycker den är mycket intressant. Hon kröp direkt fram och började slita och rycka i den, den höll. Tyvärr är det lite snubbelvarning, vi får se hur det funkar och om vi ska sätta upp den andra eller om vi ska försöka hitta en annan modell. Just nu är Erik i full färd med att skruva upp säkerhetsspärrar i skåp och lådor i köket.

söndag, oktober 05, 2008

Jord, belysning och fikagäster

Jag tror att det ligger en förbannelse över vår blivande gräsmatta. Varje gång vi ska göra iordning den så börjar det vansinnesregna. Igår kärrade och krattade vi ut jord och idag tokregnade det, nu är det en sjö på baksidan. Planen var att vi ska hyra en jordfräs på lördag och så gräset på söndag nästa helg, vi får se om det hinner torka upp.

Förutom arbetet med jorden så har vi hunnit med lite småpyssel. Igår planterade vi bland annat lite blommor utomhus. Idag har vi satt upp en lampa ovanför soffbordet, det blev hur bra som helst. Lampan köpte vi när vi bodde i Sickla, men vi satte aldrig upp den varken där eller i Gubbängen. Den är jättefin med blommönster, det är svårt att visa på bild men här kommer en ändå. Vardagsrummet blev mycket mysigare och fåtöljen fick flytta in i arbetsrummet igen.

I eftermiddags kom Mats och Linda och hälsade på, trevligt trevligt. Agnes verkade väldigt förtjust i Linda, hon brukar vara lite mer skeptisk när vi får gäster..

lördag, oktober 04, 2008

Dags att köpa grindar

Vi har länge sagt att vi ska köpa grindar till trappan, nu är det verkligen på tiden. Agnes får inte vara på golvet i allrummet på övervåningen längre eftersom hon är så snabb nuförtiden. Hennes nya grej de senaste dagarna är att hon försöker klättra upp för trappan.

Någon dag i veckan som kommer ska jag ta mig till Ikea och inhandla två stycken Patrull Smidig.

Vad har hänt med SVT under tiden vi var borta??

Som många känner till så har vi slutat titta på tv, det blev så när vi flyttade. Det är lite märkligt eftersom vi tittade väldigt mycket på tv tidigare. Ikväll fick vi för oss att titta i DN´s tv-bilaga och upptäckte att public service har genomgått en drastisk förändring. 2:an verkar ha porrtema ikväll, bästa sändningstid en lördag.
21.05 - Pophoran, den amerikanska drömmen, 22.05 - Sanningen om Långt ner i halsen, 23.40 - Ron Jeremy-porrstjärna och 01.00 - Boogie Nights.

Nya kvarnar

I somras gick vår saltkvarn sönder och nu har även pepparkvarnen dött, den kanske kände sig ensam. Nu måste vi köpa nya och funderar starkt på ett par mörkbruna Peugeot, de kostar lite men är snygga, klassiska och bra.

Är det någon som har något annat tips?

torsdag, oktober 02, 2008

Löv

Nackdelen med en skogstomt är alla jädrans löv och barr som är precis överallt. Annars är det mysigt! ;-)

onsdag, oktober 01, 2008

Tvättdag

Usch och fy vad det regnar idag. Vi är inne och har tvättdag. Imorse tvättade vi Agnes i badkaret, hon hade håret fullt av kladdig medicin i håret och igår missade vi babysimmet efterssom hon inte mår bra. Nu går tvättmaskinen varm och jag försöker få ner nivån i tvättkorgen till en rimlig nivå.
Jag är sugen på en promenad och önskar att jag hade ett regnställ...