onsdag, december 31, 2008

Hejdå 2008

Nu är det bara drygt en timme kvar på 2008! En titt i backspegeln visar att det har varit ett mycket bra men något stressigt år. Mycket jobb och väldigt lite socialt umgänge. Vi ska se till att bättra oss på det sistnämnda under 2009, det får bli mitt nyårslöfte.

Vi har spenderat kvällen (iallafall en del av den) på Muskö med min bror och hans familj. Vi blev bjudna på 3-rätters middag, trevligt sällskap och tjusiga fyrverkerier. Då alla inte var helt krya och barnen var väldigt trötta så åkte vi hem före 12-slaget.

Tyvärr så tog batteriet i vår gamla kamera slut efter typ 5 bilder och ingen av dem var på oss vuxna, men här kommer några på barnen. Agnes var så fin i sin guldstass, tyvärr så kom inte de matchande skorna med på bild.

Nu ska jag återgå till min man och mitt bubbel.

GOTT NYTT ÅR!!!

måndag, december 29, 2008

Shopping och ny frissa

Jag ville piffa till håret lite inför det nya året och nya jobbet så idag åkte hela lilla familjen till Farsta. Först hann vi med lite shopping till mig, det blev två par (!!) jeans och två toppar, tyvärr inte på rean. Jag var väldigt nära att köpa samma gamla Lee modell som vanligt, men blev hindrad av maken och killen som hjälpte mig. Nu blev det två par jag inte skulle vågat köpa om jag var där ensam..
Sen fick jag springa till frisören för att inte bli sen och övriga familjemedlemmar gick och åt lunch. Jag vet inte riktigt om jag är nöjd med håret eller inte. Jag gjorde ljusa slingor som jag i vanliga fall bara gör till våren och den här gången tycker jag färgen blev lite märklig. Jag ser dessutom blekare ut än innan.. Håret blev även avklippt och uppklippt och jag fick nästan en liten lugg. Hmm.

Julen

Här har det firats jul. Vi började med att fira på Muskö med min familj. Vi åkte ut dan före dan och stannade till annandagsförmiddag. Det var traditionsenligt firande med gran, klappar, god mat, Kalle Anka med mera. Det enda jag saknade var snö.
Efter jul på Muskö var det dags för jul i Ekeby. Väl hemkomna på annandagen så hann vi bara städa och fixa lite innan svärföräldrarna anlände. Vi hade två mysiga dygn ihop med dem här hemma. Det blev även då god mat (dock ingen julmat) och klappar, men också härliga promenader i solen.

Bildbevis finns i albumet.

måndag, december 22, 2008

Det stora samtalsämnet

Idag åkte jag och Agnes en sväng till Ösmo och handlade lite mat. Redan när vi klev ur bilen var det en man som började prata med oss om SEB-rånet i Nynäs. Sen fortsatte det. Vid grönsakerna, i mejerikylen och så vidare. Aldrig någonsin har jag pratat med så många personer under ett besök på Ica. Alla inledde med "du ska väl inte till Nynäs? Har du hört vad som har hänt?" Det är väl så här det är att bo på en liten ort.

söndag, december 21, 2008

Pyssel

Köper man sina julgranskulor på Ikea så får man trä i snörena själv. Det pysslade vi med i eftermiddags samtidigt som vi drack glögg och lyssnade på julmusik. Som ni ser så blir det rött och guld i vår gran.


Agnes låtsas vara en gran..

Kulan gick sönder sekunden efter..

Koncentration

Julstämning

Nu börjar julstämningen infinna sig på nytt här hemma. Idag har jag bland annat bakat julvört, det blev så gott! Ikväll ska jag slå in de sista klapparna.

Erik har grejat i badrummet på övervåningen. Han har satt upp hyllor i duschen och spotlights ovanför spegeln. Nu är det bara en dusch till badkaret som saknas + att vi ska installera handdukstorken. Sen är det klart! Då ska jag bjuda på några bilder.

Nu har jag fått till julstämningen så mycket så det känns konstigt att Erik ska jobba imorgon, det blir hans sista jobbdag på väääldigt länge.

lördag, december 20, 2008

Vi mår bra

Idag ringde min svärmor för att kolla att vi mår bra. Hon hade gått in på bloggen och sett att jag inte skrivit på en hel vecka och blev då orolig.. Så här kommer ett inlägg - om någon annan funderar på hur vi mår.

Jo, vi mår bra nu. Men det har tagit nästan hela veckan för mig att återhämta mig. Det var först igår jag kände att jag kunde äta vad jag ville utan att må illa, drack till och med kaffe för första gången på över en vecka.

Tyvärr så försvann all julstämning med kräksjukan, så de senaste dagarna har jag jobbat med att försöka få tillbaks den. Idag har vi inhandlat julgran, julgransfot och lite annat smått och gott. Jag har även bakat lite julgodis, det var första gången på många år. Jag tror att det blev bra, Leilas recept..

I förmiddags sålde vi köksmöblerna. Skönt! I love blocket. Än så länge har vi lyckats sälja allt vi annonserat ut där.

Agnes mår också bra, men hon har inte samma aptit som tidigare. Jag hoppas den kommer snart. Det senaste är att hon övar på att äta själv med sked och hon har fått sin sjunde tand.
Tanken var att hon skulle flytta in i sitt rum precis i samma veva som vi blev sjuka, men det blev uppskjutet. Vi får ta det efter jul. De senaste dagarna har hon sovit oroligt. Tidigare har hon somnat utan problem i sin säng efter vällingen, men nu är det lite knepigare att få henne att somna och på nätterna vaknar hon stup i kvarten. Förmodligen (förhoppningsvis) är allt som vanligt igen om några dagar.

På återseende.

lördag, december 13, 2008

Puh

En sjukling blev till två, tre och fyra. Hittills, fler blir det säkert..
Agnes kräktes i tisdags natt och sen verkade det inte vara mer med det, magen var helt ok och så. Vi var då lyckligt ovetande om att vinterkräksjukan kommit till vår familj. Jag började ana oråd i torsdags när mamma var barnvakt och lilla älsklingen blev jättedålig i magen. När vi kom hem och det hände en gång till och jag strax efter plötsligt fick ordentligt ont i magen kände jag på mig att det skulle bli jobbigt. Det kan man verkligen säga att det blev. Jag tillbringade kvällen och en stor del av natten på toaletten med en hink framför mig. Resten av natten låg jag och hallucinerade om vatten, var för matt för att ta mig upp och dricka och jag kunde inte be Erik eftersom jag låg på nedervåningen för att inte hålla hela familjen vaken. Tyvärr fortsatte det även morgonen och det är inte förrän nu, två dygn senare, som jag börjar återhämta mig. För Erik satte det igång igårkväll och när jag ringde mamma och pappa idag så hade såklart mamma blivit dålig imorse, nu är det väl pappa som står på tur..
Det här är några av de värsta dagarna jag upplevt. Det är verkligen inte lätt att ta hand om en liten när båda föräldrarna ligger däckade.

Nu sover min lilla familj sedan flera timmar och jag ligger i soffan under en filt.

onsdag, december 10, 2008

En liten sjukling

Inatt hade Agnes svårt att komma till ro, när jag tillslut trodde hon sov så kräktes hon plötsligt, massor. Usch, det var obehagligt, riktiga kaskadkräkningar. Nu verkar hon må bra igen, hon är lite tröttare än vanligt bara, förmiddagsluren blev över två timmar.
Vi var tvungna att ställa in dagens och morgondagens planer. Idag skulle jag till SÖS på allergiutredning och Agnes skulle vara hos sin mormor. Istället har vi badat och tvättat lakan, kuddar och pyjamasar. Trots badet tycker jag att Agnes hår fortfarande stinker, stackarn.

En nyvaken liten sjukling som sitter o lägger pussel

En pusselbit i högsta hugg o håret åt alla håll

tisdag, december 09, 2008

1-årskontroll

Idag var vi på 1-årskontroll. Agnes väger nu 10 215 gram och är 72,5 cm lång. Hon tyckte inte alls det var roligt att ta sprutor, trots att hon fick fina plåster med får på..

När vi var klara på BVC gick vi en sväng så att Agnes somnade och jag kunde gå i affärer i lugn och ro, perfekt. När lilla damen vaknade åt vi god lunch på konditoriet innan vi åkte hem igen.

måndag, december 08, 2008

Köksmöbler till salu

Nu finns våra köksmöbler till salu på blocket om någon är intresserad. ;-)

Gäster idag igen

Idag bjöd vi hem Linda och Ida här i området på tårtrester från igår. Småtjejerna lekte på golvet, men Agnes var inte jättesugen på att låna ut sina saker. Allt som Ida lekte med ville Agnes ha..

Jag blev medbjuden på klädförsäljning hos en annan tjej i området nu i veckan, kul kul.

Presenter

Här kommer lite bilder på de flesta av de fina presenterna. Agnes fick byrå, möbelgrupp, bil, böcker, brioleksaker, klossar, puzzel, kläder och gosedjur!

söndag, december 07, 2008

1-åringen

Idag fyller Agnes 1 år, stora tjejen.. Hon har blivit ordentligt firad hela helgen med många gäster, massor av paket och självklart har hon mumsat i sig tårta, bulle och kaka. Hon verkade helnöjd.
Igår hade vi kalas för min familj och lite släktingar, de gamla vanliga.. ;-) Idag var våra vänner här på kalas kombinerat med inflyttningsfika. Det var fullt hus, jag tror vi blev 14 vuxna och 4 barn. Tack allesammans för att ni var här och firade Agnes och beundrade vårt hus..

Vi har varit urdåliga på att ta bilder + att vi har använt vår gamla dåliga kamera, så det är inte många bra kort jag har att bjuda på, men det finns några i albumet. Är det någon som har bättre får ni gärna dela med er. =)

onsdag, december 03, 2008

Dagen då allt gick sönder

Det var i måndags, allt gick sönder känns det som.
Det värsta var kameran, så nu blir det inga bilder på ett tag.. =( Jag använde den på förmiddagen, lade den sedan i sitt fodral på köksbänken och på eftermiddagen funkade den inte längre, helt död. Snyft..
Sen var det även en av våra fönsterlampor som for i golvet (Agnes) och dragkedjan på min kjol pajjade. När vi satte upp en adventsstjärna i vardagsrummet märkte vi att lamputtaget inte fungerar osv..

Hej och hå

Den här veckans tema är städning och bakning inför helgens två födelsedagskalas. Pust, vad vi ligger i.. Nu sitter vi och tar igen oss med en varsin nybakt bulle och lite glögg.