tisdag, maj 26, 2009

Skön helg

Jag jobbade i fredags, till skillnad mot många andra, men det var helt ok. Efter jobbet hade jag date med Erik, Agnes var hos mormor och morfar på Muskö. Det var super med en kväll på tu man hand på stan. Först var vi på bio (första gången på ca 2 år) och såg "Män som hatar kvinnor". Vi tyckte den var riktigt bra, annars är man ju lätt kritisk när man har läst boken. Efter bion gick vi och åt underbart god mat på Rolfs Kök. Jag fick en enorm portion och trodde jag skulle spricka, Erik fick hjälpa till lite, trots det fick jag på något mystiskt sätt plats med dessert.. Restaurangen blev vår nya favvo, precis som vi vill ha det med avslappnad atmosfär och riktigt god mat. Tyvärr jobbade inte kusin Daniel, men det gick ju bra ändå. :)

I lördags var vi först på samfällighetföreningens årsmöte innan vi åkte ut till Muskö och slappade. Vi stannade över natten och när vi kom hem i söndags kom Linda och hälsade på. Det var mysigt, det var så längesen vi sågs.

torsdag, maj 21, 2009

Junibacken

Idag har vi varit på Junibacken för första gången, så bra det var! Allt var jättefint gjort och det fanns en hel del att titta på.
Första kvarten verkade det som att Agnes var något för liten för att uppskatta något, hon tyckte det var lite läskigt att gå in och kika på saker och ting och ville bara hänga på oss, men sen släppte det.
Hon gillade alltsammans, det otroligt fina sagotåget, lek i Villa Villerkulla, Pippis föreställning och framför allt Elsa Beskow avdelningen, där skulle hon ha kunnat lekt hur länge som helst. Restaurangen hade bättre mat än vi förväntatoss, lilla damen smaskade i sig pannkakor med sylt och grädde, och vi en varsin smarrig kycklingsallad.

onsdag, maj 20, 2009

Intressant läsning

Igår var det en intressant artikel i dn, som går att läsa här. Vi känner igen oss i det mesta, men råkade inte riktigt lika illa ut.

tisdag, maj 19, 2009

Dumma rådjur

Imorse när jag gjorde iordning mig fick jag syn på ett rådjur från badrumsfönstret, vi har inte sett dem på ett bra tag och hoppades på att de hade flyttat, men icke. När jag gick förbi rabatten fick jag det bekräftat, alla knopparalla rosor var uppätna, likaså cirka 5 tulpaner... Jag blir så ledsen... Förbannade rådjur!

söndag, maj 17, 2009

Agnes nya skottkärra

Vi köpte en skottkärra till Agnes för flera veckor sedan, men skruvade inte ihop den förrän igårkväll. Snacka om att hon blev lycklig när hon fick syn på den idag. Hon sprang fram och gick stolt omkring med den och sa tututututut. Det lastades och tömdes, kottar, grus och ogräs fick åka med.

Eftermiddagsutflykt


Idag gjorde vi en liten utflykt efter lunch. Först åkte vi till Hamringe och tittade på den gamla ruinen. Efter det blev vi sugna på glass så vi for till Nynäs och åt årets första kulglass i hamnen och gick en liten runda.



söndag, maj 10, 2009

Nära naturen

Sedan vi flyttade hit så har jag blivit så mycket mer medveten om vädret och naturen.

Det är så stor skillnad att bo i ett hus i skogen mot att bo i lägenhet, här blir man väldigt mycket mer påverkad av vädret, särkilt när det stormar ute.

Sen har vi det här med att skotta snö, kratta löv och barr, plocka grenar/pinnar/ris, rensa ogräs och förhoppningsvis även klippa gräset så småningom om. Utöver det har vi våra andra "vår och sommarprojekt" som att fixa båten (sjösätts förhoppningsvis imorgon), snickra verandaräcke, bygga garage/förråd, plantera blommor och buskar, snygga till grusgången osv. Med andra ord tillbringar vi en hel del tid utomhus.

Tidigare har jag inte tänkt så mycket när, var och hur olika blommor blommar, men i vår har jag följt alla blommor på tomten. Först ut var tussilagos och blåsippor och sedan vitsippor och krokusar. Nu har pärlhyacinter och gullvivor tittat fram, en tulpan har slagit ut och massor av liljekonvaljer är på gång. Rosorna verkar också växa till sig, till och med de två små krukvarianterna som i princip var döda när jag grävde ner dem. Härligt!

Vi har även fått en del perenner av mamma som ska planteras ut när frostnätternas tid är förbi.

torsdag, maj 07, 2009

måndag, maj 04, 2009

London

Förra helgen var vi i London jag, Erik, Agnes och mamma. Sammanfattningsvis var det en toppenhelg med fint väder. Vi bodde i Knightsbridge precis vid Hyde Park i samma lägenhet som förra gången vi var där, den är praktisk med ett sovrum och badrum i varje ände och kök och vardagsrum i mitten. Vi har shoppat, promenerat, åkt båt på Themsen till Greenwich, ätit gott, varit på musikal och umgåtts med Oskar och Mikaela. Det var lyx att ha barnvakt med så att vi kunde gå ut på kvällarna. En kväll åt vi middag i OXO Tower, en restaurang med fantastisk utsikt, och den andra kvällen var vi på Dominion Theatre och såg We Will Rock You.

Bilder lade jag faktiskt ut i albumet redan igår.

söndag, maj 03, 2009

Efter ännu en helg med tema trädgård så tog vi idag en paus. I förmiddags städade vi inomhus istället, oj så fint det är på nedervåningen nu! Efter lunch åkte vi till Stuvsta och Sigrids 2-årskalas. Där var det fullt av barn (och vuxna) och massor av gott att fika på. Agnes blev impad av Sigrids alla leksaker.


Tuffing