torsdag, april 29, 2010

Försvunna kontakter

Jag har av någon mystisk anledning blivit av med alla telefonummer i min mobil till personer som börjar på A och B. Så om du känner mig och heter något på A eller B så skicka gärna ditt nummer..

tisdag, april 27, 2010

Oplanerad fika

Idag ägnade jag förmiddagen åt att storhandla. När jag stod där och funderade på hur många paket fetaost vi skulle köpa fick jag plötsligt syn på våra kära vänner Åse och Noah. Komiskt. Vi passade på att ta en fika när vi handlat klart, det passade extra bra då vi hade ställt in vår planerade dejt på fredag.

lördag, april 24, 2010

Köp köp köp

Det är vad som gäller hos oss just nu. Vi har varit ganska lugna på den fronten i höst och vinter men nu verkar vi (jag) ha bilvit galna (galen).

Det jag spanar efter nu är utemöbler. Egentligen skulle jag vilja ha nya både till verandan och uteplatsen på baksidan, men det är dyrt så min plan är att köpa nytt till verandan och flytta de som står där till uteplatsen. Verandan känns viktigast het enkelt. Problemet är att jag nyss fick syn på ett möbelset som skulle passa utmärkt på baksidan.. Hmm, det är inte den vi ska prioritera.

Sedan skulle det inte heller vara fel med en söt liten cafégrupp vid gungställningen, men det står verkligen inte högst upp på priolistan.

Å andra sidan kanske vi inte behöver några möbler då vi knappt hinner sitta ner - och när vi väl gör det hamnar vi ofta på verandatrappan. ;-)

Mitt Stora Vårprojekt

Idag har jag varit ute och pysslat med "Mitt Stora Vårprojekt" i stort sett hela dan, jag har bara tagit paus för lunch, fika och amning. Projektet innebär att fixa rabatterna längs grusgången som vi inte haft tid/ork/råd att få iordning tidigare. Det är inte det lättaste ska ni veta. Det var ju inte vår plan att ha så stora rabatter, men efter att huset var byggt så hade vi en bred motorväg, det var ingen höjdare. Därför gjorde vi en grusgång och fyllde upp med jord på sidorna. Jorden kommer från en bonde och i den växer det galet mycket ogräs, som jag nu försöker gräva bort. Sedan ska jag lägga på en slags duk som ska förhindra att det växer upp igen, på den ska jag lägga ett tunt lager planteringsjord. Jag har beställt lite perenner som jag går och väntar på, men jag kommer att behöva fler. Det jag främst behöver är lite låga marktäckande växter att ha fram mot stenkanten, även några större buskar.

Ett annat problem är rådjuren. De verkar ovanligt hungriga i år och är här hela tiden. Alla tulpaner och pärlhyacinter är uppätna, krokusarna äts också upp hela tiden men de ger sig inte så några har vi. De växter jag har besällt ska vara rådjurssäkra, jag har ingen lust att lägga ut pengar på blommor om de ska ätas upp.

För övrigt så har vi ätit grymt god mat idag. Till lunch serverades det grillad lax med bulgursallad och god sås. Middagen bestod av grillad entrecote, rödbetor med västerbottenost, fetaostcreme och marmelad gjord på färsk lök.

fredag, april 23, 2010

Trevlig lunch och snabb shopping

Igår blev äntligen den efterlängtade lunchen med Tanja, Åse och Noah av. Det var himla trevligt och vi borde luncha snart igen och prata om allt vi inte hann med, en timme går alldeles för fort ibland. Gustaf var inte riktigt på shoppinghumör, trots det lyckades jag köpa jacka, skor och kaffe. Yippie! Är mycket nöjd.

Allt slutar fungera

Tidigare i veckan när jag var ute och körde i ösregnet slutade plötsligt vindrutetorkarna bak att fungera. När jag senare informerade maken om det fick jag kommentaren "ja, allt slutar fungera just nu" och så är det verkligen! Exempel på sånt som plötsligt gått sönder utan förklaring de senaste veckorna är förutom vindrutetorkaren, spolarvätskan i volvon, spotlightsen i köket och vår nya stereo.

onsdag, april 21, 2010

Ledig från dagis

Agnes har varit ledig från dagis i två dagar. Igår var vi på olmed, där hon tyvärr råkade glömma sitt egenhändigt gjorda halsband. :( Vi hämtade även tavla och spegel till hallen och åt lunch på pizzeria, första gången för Agnes.

Idag hämtade vi upp mamma och åkte till Sickla på skojakt. Det är inte lätt att handla skor till Agnes kan jag tala om. Det blev iallafall två par tillslut, men det är risk för att det ena paret lämnas tillbaks. Köpkvarteret är stort nu och jag blev sugen på att åka dit och handla till mig själv.

Imorrn är det dagisdags igen och jag ska in till city och luncha med Åse och Tanja. Vi har försökt få till den har lunchen i ungefär tre månaders tid nu men det är alltid någon som får förhinder. Förra veckan var det jag som ställde in för att Gustaf var sjuk. Nu håller vi tummarna för att den ska bli av imorgon!

måndag, april 19, 2010

Dessa jobbiga nätter

Gustaf är en fantastisk bebis när det gäller det mesta, förutom just nätterna. Han sover sämre då än på dagarna och det känns som att han vill äta hela tiden. De senaste dagarna har han dessutom vaknat med magknip vid fem-halvsextiden, när jag väl fått honom att somna igen så vaknar Agnes och sen är det dags att gå upp för att hinna till dagis utan stress. Det trista är att jag tycker allt går åt fel håll, han äter oftare, vaknar tidigare och det är svårt att få honom att sova i vaggan på kvällarna. Tur att han är så söt dagtid. ♥

lördag, april 17, 2010

Lisa på besök

Igår kom Lisa till Stockholm och hälsade på. Jätteroligt! Agnes fick ledigt från dagis och så spenderade vi dagen med Lisa, Åse, Ella, Maja och Noah. Vi bev bjudna på god lunch + fika och barnen hade väldans roligt när väl Agnes tinat upp. Hon sov i bilen.. Sedan åkte vi hem hit och åt middag, Lisa stannade här över natten och for till stan imorse för att umgås med andra vänner. Hon fyller år idag och jag kom nyss på att jag glömde ställa fram födelsedagståget när vi åt frukost som jag hade tänkt, typiskt..

Blev inte av...

Den här veckan har jag nog inte spenderat så mycket tid vid datorn. Har tänkt att skriva flera inlägg som inte hunnits med, bland annat om Ankis 40-årskalas, rådjuren och mina rabatter, våra nya fina möbler i sovrummet med mera.

Roliga bilder


onsdag, april 14, 2010

Ärenden

Idag har jag varit i Nynäs och uträttat lite ärenden. Först var vi på bvc, Gustaf väger nu 6020 gram och är 62 cm lång. Efter det letade jag vårjacka, bokade tid med en persienngubbe och bokade tid på bilverkstan. En smarrig lunch hanns med också.

När jag svängde in på parkeringen hemma märkte jag genast att det var något som inte stämde. Det var pappa som hade kikat förbi och krattat nedre delen av grusgången för att lämna ett avtryck efter sig.. :-) Det blev fint, nu måste jag ta resten, det är bara ett problem, jag kan inte kratta grusgångar!!! Blir galen varje gång jag försöker.

Nu ska jag sticka iväg till dagis och hämta lilltjejen.

tisdag, april 13, 2010

Lilleman 3 månader

Ja, idag har det gått tre månader sedan lilleman föddes. Tänk att det bara var tre månader sen jag fick se honom för första gången där på bb, efter många timmars kämpande. Å andra sidan, tänk att det redan gått tre månader, tiden flyger fram och rätt var det är ska jag börja jobba igen..


Det gäller att passa på att njuta ordentligt, för det blir inga fler bebisar för oss. Ibland känner jag att jag vill frysa tiden nu så att jag kan fortsätta ha en söt gosig liten gosse för alltid, samtidigt som det är så roligt att se dem utvecklas och göra stora framsteg som att lära sig krypa, gå och prata.



Den här gången går det verkligen att njuta. Gustaf är mysig liten kille som har närmre till skratt än gråt. Hoppas det fortsätter så. Sedan har vi självklart mycket gratis eftersom han är andra barnet, man har lite mer erfarenhet och mycket av stressen och oron minskar bara av det. Dessutom har han ingen sned fot eller klickande höfter vi behöver bekymra oss över, bara en storasyster som drar hem en massa otäcka basilusker från dagis.



Som tur är har han ju världens finaste storasyster! :-) Jag trodde det skulle bli tuffare än vad det är med att ha två barn med sån liten åldersskillnad. Visst kan jag vara helt slut ibland efter att ha varit ensam med bägge och visst kan det vara en del hårda tag från Agnes sida, men det är det värt när man ser sötnosarna tillsammans! Tänk att vi fick så fina barn, hoppas de kommer att ha stor glädje av varandra i framtiden.



Agnes är ganska tålig hon också. Häromdagen fick Gustaf tag i hennes hår och drog så att hon fick tårar i ögonen. Han fick loss en hel näve hår och hennes kommentar är "titta mamma, Gustaf hittade mina strån!"



Imorgon är det dags för 3-månaderskontroll och spruta på bvc.

söndag, april 11, 2010

Ny mössa

Här är Gustaf i sin nya mössa. Se så glad han blev, tack så mycket!

lördag, april 10, 2010

Lite fler bilder från påsken





Nyköping tur och retur

Idag har vi varit i Nyköping och hälsat på Johan, Anna och Saga. Mycket trevligt! Tyvärr var inte Agnes på sitt allra bästa humör, men å andra sidan inte på sitt allra sämsta heller.. Det visade sig sedan att hon hade feber, en annan bidragande orsak var nog att hon hoppade över att sova middag. Nu håller vi tummarna för att hon blir frisk snabbt och att hon inte lyckades smitta lilla Saga. Precis som förra gången vi var där för ca ett år sedan så var det riktigt ruggväder, men vi tog ändå en promenad längs vattnet.

fredag, april 09, 2010

Agnes rum







Orkidéerna blommar

Orkidéer trivs bra hos oss, just nu blommar nästan alla vi har. En massa knepiga skötselråd behövs inte utan vattna bara med lite ojämna mellanrum så mår de prima! Den här i köksfönstret är nog finast för tillfället.

torsdag, april 08, 2010

Markiser och persienner - hjälp!

Alla dessa val. Jag ska beställa två terassmarkiser och persienner vardagsrummet nere och tv-rummet uppe. Har nu surfat lite för att ta reda på ungefär vad jag vill ha innan jag beger mig till en butik. Men jag blev inte så mycket klokare av det. Ska vi ha aluminium eller träpersienner? Vilken färg på markiserna? Röda, gröna, gula eller något helt annat??

Jag vet att ni är usla på att lämna kommentarer - men snälla...

Vår?

Ja, nu verkar det som att våren börjar komma även till vår tomt. Idag såg jag några krokusar titta fram i en snödriva.. Sen hittade jag och Agnes massor av tussilagos, varav några fick följa med in. Tidigare hade jag en pyttepytteliten vas som skulle passat bra idag, men den har nog rensats bort i någon flytt. Mamma, kan du ha räddat den?

tisdag, april 06, 2010

Påsken

Ja, påsken försvann med ett swusch det här året också. Vi har haft det toppen. Skärtorsdagen och långfredagen spenderade vi på Muskö. På torsdagen bytte vi däck på bilarna med mera och på fredagen hade vi traditionell påsklunch, då kom även Björn och tjejkusinerna.

På påskafton stuvade vi in oss och en massa packning i bilen och for till Magnus, Jane och killkusinerna i Falkenberg. Farmor och farfar var också där. Vi gjorde bland annat en utflykt till Öströö fårfarm. Efter att ha tittat på de söta lammen så köpte vi med oss ett hem som vi åt till middag. Lite makabert kanske, men gudomligt gott! Vi har verkligen blivit bortskämda med fantastisk god mat hela helgen.

Barnen har dessutom fått många påskägg och fina presenter. Tack!

Agnes avslutade påskhelgen utmärkt - genom att bajsa på toaletten :-)

Det finns lite bilder från helgen upplagda i albumet.

Just nu

Just nu passar jag på att blogga och titta på Dr House under tiden jag ammar. Vill inte. Jag vill pyssla med mina inbjudningskort, undrar när jag får tid till det.