söndag, juni 27, 2010

40 år

Så länge har mina föräldrar varit gifta idag. Detta firades genom att vi åkte till Utö hela familjen. Först skålade vi för "brudparet" i båten och sedan åt vi en mycket god lunch på värdshuset. Vi hann även med fika och lek i lekpark innan vi styrde hemåt igen. En mysig dag med fantastiskt fint väder. Nu skulle det inte varit fel om hela familjen var ledig och vi ägde en segelbåt..

lördag, juni 26, 2010

Midsommar

Vilken midsommarhelg! Tänk att vi fick så fint väder. Vi har firat traditionsenligt hos familjen Ekstrand, de ordnar en härlig fest varje år. Sill, dans, sång, tårta, tipspromenad, fiskdamm, grillning, lekar med mera.
Även idag var det toppenväder, så vi fick en riktigt mysig kväll med grillning här hemma också.

Imorgon ska vi ut och åka båt..

Fler bilder finns i albumet.

onsdag, juni 23, 2010

Cykel

Agnes älskar cyklar. Varje gång jag hämtar henne på dagis är det en utmaning att gå förbi alla små fina cyklar som står parkerade där. Vi fastnar där. Hon går fram till en cykel, tar av sig solhatten och tar på sig cykelhjälmen och frågar om hon får cykla, sen samma procedur på nästa cykel. Varje gång ser hon lika olycklig ut över att det inte är hennes cykel.

Ska vi möjligen investera i en sån här? Finns i flera färger..

Lite bättre nu

Nu är vi i stort sett friska. Agnes var på dagis idag, kul! Jag och Gustaf har babysimmat och lunchat med Åse och Noah samt varit på föräldraträff på bvc. Det var roligt, jag missade ju första gången. Alla har barn sedan tidigare, så det var intressant och prata och byta erfarenheter. Vi ska se till att styra upp lite promenader och fika också.

En konversation från frukosten imorse:

A: Mormor och morfar har en gunga precis som vi!
Jag: Ja, det har dom.
A: Mormor har en elvisp osså!
Jag: Ja, det har hon. Precis som vi.
A: Ja-a.

söndag, juni 20, 2010

Ännu en helg

Ännu en helg har passerat - de går alltid så fort. Agnes har haft hög feber hela helgen och får stanna hemma från dagis imorgon. Vi har njutit av det fina vädret, promenerat, fixat ute, grillat och även varit inne och tagit det lugnt. Igår kikade vi lite till och från på bröllopet. Jag trodde jag skulle vara totalt ointresserad, men det var riktigt roligt. Agnes pratade om Klas, vi funderade på varför hon fått för sig att Daniel skulle heta det, tills vi kom på att hon menade att det var kalas på tv.. Sötisen.

fredag, juni 18, 2010

Febrigt värre

Gustaf blev vaccinerad i förmiddags och har lite feber. Agnes blev inte vaccinerad men har mycket feber. Igen. Suck.

Vi har ändå haft en mycket mysig dag och kväll, riktigt fredagsmys.

onsdag, juni 16, 2010

Klänningbyssor!

Idag har jag och Gustaf varit i Nynäs med mamma och Anki. Det blev lite shopping, lunch och glass i solen. Redan i första affären sa jag att jag inte skulle köpa några kläder, i alla fall inte till barnen. Tror ni det blev så? Näpp. Jag köpte två plagg till mig själv, två till Gustaf och ett till Agnes. Dessutom fick barnen ett varsitt av mormor också. Jaja, det var åtminstone rea.

När vi kom hem och packade upp påsarna såg Agnes direkt vad hon fått av mormor. "Titta mamma! Klänningbyssor!" Hon ville genast prova, jag försökte fånga henne på bild.

Bilder

Gustaf smakar en majskrok för första gången.

Tränar lite.

Agnes äter frukost och Gustaf tittar på.


Jag har plockat blommor.

tisdag, juni 15, 2010

5 månader

Ja, tiden springer ju som sagt iväg och i söndags blev Gustaf hela 5 månader gammal.

Vi har varit på bvc och tyvärr har inte all gröt och mat gett önskad effekt. Han går upp i vikt, men inte särskilt mycket så han fortsätter avvika från sin viktkurva. Nu får han ännu mer gröt och mat, så får vi se om det ser bättre ut om en månad.

Han väger 6490 gram, är 66,5 cm lång och har ett huvudomfång på 43 cm. När Agnes var lika gammal vägde hon 480 gram mer och var 3,5 cm kortare.. Hon klarade sig utmärkt på bara bröstmjölk och följde sina kurvor perfekt.
Lille Gustaf 5 månader.

Lilla Agnes 5 månader.

söndag, juni 13, 2010

Första jordgubben

Idag har Agnes skördat sin första jordgubbe. Det var stort. Hon var och kikade efter fler flera gånger under dagen..

Hon har även (vid ett annat tillfälle) fällt kommentaren "Gustaf är ingen kille, han är en man". Vart får hon allt ifrån?

lördag, juni 12, 2010

Lat lördag

Efter en sjuklig vecka med inte alltför många aktiviteter så tog vi även en lugn lördag idag. I förmiddags tog vi en tur till Nynäs, anledningen var att Erik skulle besöka Yamaha Center angående propellern till vår båt. Vi lekte även i en rolig båt och åt god lunch. Nu på kvällen har vi varit på middag hemma hos familjen Vivall. God mat och mycket bus. Nu har vi precis fått bägge barnen i säng och pustar ut i soffan.

söndag, juni 06, 2010

Lika som bär?

Jag vet inte hur ofta jag får höra att Agnes är en kopia av mig. Hmm, jag vet inte jag.. Vissa drag kan jag se, men är vi verkligen så lika?

Fortfarande sjukstuga

Ja, så tråkigt är det faktiskt. Agnes är äntligen bättre och ska gå till dagis imorgon, men nu är lilleman dålig istället, stackarn. Precis som syrran var så är han snorig, har hög feber och ögoninflammation. Senast vi tittade hade han en temp på 39,7 grader. Jag håller både tummar och tår för att han ska bli frisk snabbt. Vi andra har än så länge klarat oss ifrån ögoninflammationen, men jag har haft en släng av feber i helgen.
I fredagsmorse trodde jag att Agnes var någorlunda bra och att vi andra hade klarat oss så vi åkte till Muskö. Erik kom ut på kvällen och vi grillade och stannade över natten. Nu får vi se om vi lyckats smitta mamma och pappa med ögoninflammation..

Vi har gjort några ärenden, men varit ovanligt mycket här hemma. Jag längtar efter att göra något annat! Imorgon missar vi babysimmet för andra gången i rad. Jag har även missat första träffen med min föräldragrupp.

Idag har det blivit en hel del gjort här hemma. Jag och Agnes har planterat växter. Erik och pappa har satt upp markiser, fixat stolparna på verandaräcket och gjort en del i garaget. Jag vet inte exakt vad, men bland annat en vindslucka. Tack för hjälpen!

tisdag, juni 01, 2010

Nu börjar det likna nåt..

Trots att Gustaf har älskat gröt sedan dag ett så har han inte riktigt fattat hur man beter sig när man äter.. Men nu så! Kolla in det här gapet..