onsdag, december 29, 2010

Julpyssel

Dagarna före jul pysslade Agnes för fullt på dagis och kom (förutom en hel hög teckningar) hem med en del julpynt.

Jullov

Nu har vi jullov som många andra, det är så härligt att umgås hela familjen. Vi har hittat på något varje dag. Det tråkiga är att det snart är slut, redan torsdag imorgon.
På annandagen åkte vi till Sickla för att byta en julklapp och då passade vi på att shoppa en del till barnen på rean. Agnes fick ett gäng byxor och kjolar.
I måndags var pappa här och hjäpte Erik i garaget, så nu har vi bland annat en arbetsbänk där. Igår var vi på livrustkammaren med Oskar och Mikaela. Det var jättebra och barnvänligt. Efteråt fikade vi i gamla stan och delade ut lite julklappar, mysigt.
I förmiddags var vi och badade. Jag har missat några gånger på miniplasket med Gustaf och då får hela familjen gå dit på "kompensationsbad". Det var så roligt! Agnes ville inte gå därifrån. Vi borde gå och bada på badhus ibland på helgerna.
I eftermiddags kom min mammakompis Monica hit med sina barn på fika och lek.

Imorgon ska familjen Sahl komma hit på fika och lek.

Självaste julen firade vi på Muskö. Vi hade det hur bra som helst. Det började bra redan på morgonen när båda barnen vaknade på strålande humör och stämningen blev ännu bättre när vi gick ner för att äta frukost och det visade sig att tomten hade varit på besök under natten och lämnat paket i strumporna. Efter frukost åkte vi som sagt till Muskö och firade med mamma, pappa, Anki och Majsan. Julfika, jullunch, massor av julklappar, julgodis med mera. Agnes tyckte det var spännande när tomten kom, men sa inget och såg lite bekymrad ut. Vi fick alla jättemycket fint!
På juldagen kom Björn, Anna, Engla och Lina dit och firade med oss. Även då blev det mycket gott att äta och många klappar.

Bilder finns i albumet.

Väntar på tomten.

torsdag, december 23, 2010

Jag vill önska er alla en riktigt GOD JUL!
Nu är vi klara med alla förberdelser inför morgondagen och ska slå oss ner i soffan och mysa med lite varm glögg.

onsdag, december 22, 2010

Liten eller stor?

Agnes får väldigt ofta höra att hon är stor tjej nu. Hon får tex fixa många saker själv för att hon är en stor tjej som fyllt tre år, men sen kommer det saker hon vill göra som hon inte får, då är hon plötsligt en liten flicka.. Det kan inte vara lätt det där.

Igår var hon plötsligt alldeles för stor för att sitta på sin stol när vi skulle äta frukt. Hon bad mig skala clementinen, men då kontrade jag med att om man sitter på stor stol så får man skala själv. Så håller vi på. :-)
En stor tjej....

....och en liten kille.

måndag, december 20, 2010

Julmys i förtid

I helgen har barnens farmor, farfar och farbror Oskar varit här. Vi passade på att fira lite jul i förskott eftersom vi inte kommer att ses i julhelgen. Vi åt gott, lekte i snön, promenerade och bytte julklappar. Vi fick alla massor av fint och barnen fick påfyllning till både garderoben och bokhyllan.
Full fart!


Tävling!


Julklappsöppning.


Morgonmys.

söndag, december 19, 2010

Buzza Cliniderm

I början av nästa år ska jag genom buzzador få testa några produkter från Cliniderm. I samband med det kommer jag ordna en tävling där ni får möjlighet att vinna dessa produkter, så håll utkik här i bloggen!

torsdag, december 16, 2010

Redo för julen

Idag efter dagis klädde jag och Agnes granen, åh så roligt! I år är det så mysigt med alla julförberedelser, Agnes tycker det är så roligt. Även tomtarna plockades fram idag. Nu är vi redo att fira jul i helgen!

Inte så lätt

Idag försökte jag fånga Gustaf på bild när han gick, det var inte så lätt inte. Han vill gå emot en och då kommer han för nära på en gång. Men några halvknasiga bilder blev det.
Ska jag verkligen?


Okej då, här kommer jag!


Å en gång till.

tisdag, december 14, 2010

Han går nästan

Jag har glömt att rapportera att vår duktige son nästan kan gå. Ställer vi ner honom på golvet så går han. Varje gång med armarna rakt upp i luften, sötisen. Idag vinglade han iväg säkert 3-4 meter. Han är däremot inte så duktig på att stå, men med lite övning så.

Vilken shopping!

Idag har jag och lill-G avverkat två köpcentrum och shoppat massor! Mängder av julklappar och 3 födelsedagspresenter, jag fyllde hela bilen.. Nu är jag bankrutt. ;)

Efter en krånglig läggning av Gustaf har jag ägnat kvällen åt att slå in alla klappar. Nu ska jag klura ut vad mina egna barn ska få i julklapp.

måndag, december 13, 2010

Glad Lucia

Idag har vi varit och tittat på Agnes luciatåg på dagis, jag, Erik, Gustaf, mamma och pappa. Hon var så duktig vår stora lilla flicka. Hon sjöng med i alla låtar och det var så fint. Väldigt kallt bara, så vi hoppade över fikat efteråt.

Mamma och pappa följde med oss hem på middag efteråt. Då passade vi även på att fira Agnes födelsedag, för fjärde gången... :) Hon fick massor av fina paket.

Helgen före hon fyllde hade vi barnkalas, på födelsedagen firade vi med familjen, i lördags med min brors familj och idag med mamma och pappa.

Tänk att hon är 3 år! Hon har blivit så stor! Vår lilla skrutt.
I väntan på gästerna i lördags. Den fina klänningen kom på posten från farmor och farfar.
Äntligen!
Paketöppning.
Ja må hon leva, ja må hon leva...
Väntar på att få se storasyster som Lucia.
Luciatåg.

Soligt

Agnes hörde att det var sol ute i helgen och skulle absolut ha solhatt på sig. Problemet var bara att det var 8 grader kallt...

torsdag, december 09, 2010

Julklappar

Jag har precis klickat hem en julklapp. Nu är en del av julklapparna avklarade, men jag har de knepigaste kvar, så jag har lite att stå i. Tänk att vissa ska vara så svåra att handla till, och jag vill ju att det ska bli bra.

Härlig promenad

Idag promenerade jag med mina mammavänner Monica och Veronica och deras småttingar längs strandvägen i Nynäs. Så härlig utsikt! Vi hade vackert väder, men kallt. Tydligen ska det bli ännu kallare till helgen, brrr.

Imorgon står träning och matinköp på schemat.

söndag, december 05, 2010

Helt slut

Vi har haft en lugn och skön helg, men den avslutades med ett barnkalas. Nu är vi helt slut och snart även helgen..

Det var iallafall ett lyckat kalas och den lilla blivande 3-åringen verkar mycket nöjd! Det var roligt att så många små kompisar kom och att få så mycket fina paket. Det var svårt att få henne i säng nu när hon hade så mycket roligt att leka med. :)

Igår var vi ute och lekte i snön, det åktes stjärtlapp, pulka och snowracer. Jätteroligt!! På kvällen kom Oskar och Mikaela på middag, jätteroligt det också.

Agnes förbereder dukning och bordsplacering.