måndag, februari 28, 2011

En helg har passerat

Ja, helgerna kommer och går. Ledigheten går så rackarns fort! Jag kommer knappt ihåg vad vi gjorde..

I lördags var vi till simhallen hela familjen. Vi spenderade kanske en timme där innan vi gav oss hemåt för sen lunch och lite städ. På kvällen kom vännerna från Herrö på en bit mat och "mello" som jag har lärt mig att det heter.

Igår åkte vi till Muskö och hjälpte mamma och pappa att få hem en bil till Sköndal. Vi fick smarrig mat och sen for vi hem. Vi skulle haft filmkväll, men Gustaf bestämde sig för att vara krångligare än någonsin, så den gav vi upp. Lika bra var nog det för jag somnade tidigt i soffan..

Överlämning föräldraledighet

Idag lyckades det bli så att både jag och Erik var lediga med Gustaf. Eller nja, en av oss var föräldraledig och den andra bara ledig.

Efter att ha lämnat av Agnes på dagis åkte vi till Gustavsberg. Där började vi med att gå en promenad längs vattnet i det ganska ruggiga vädret. Sedan blev det shopping av glas och porslin och en mycket god lunch.


På vägen hem stannade vi i fantastiska Nacka Forum och köpte tre par jeans, vi skulle köpt varsitt par, men Erik ska alltid vara värst så han köpte två. Gustaf fick ett par skor som han blev totalförälskad i...




Imorgon ska jag jobba!

torsdag, februari 24, 2011

Nära ögat

Idag när jag körde hem från Farsta så höll jag på köra av vägen. Bilen tappade plötsligt fästet och sladdade. Jag åkte mellan körfälten och försökte styra upp den igen och lyckades som tur var tillslut. Det var hur läskigt som helst och jag trodde jag knappt skulle ta mig hem efteråt. Blev så skakis. Hade även en bil bakom som lyckades hålla undan. Det är knappt så man vågar tänka på vad som skulle kunnat hända. Det var snorhalt och hela eftermiddagen hörde jag varningar om just den sträckan på 73:an.

Idag har jag fått tandhygienistbesök och inköp av ny mascara avklarat. Lunchade även med lilla mamma.

Pyssel, pyssel, pyssel

Agnes älskar att pyssla! Hon ritar, målar, "pärlar", "degar", klipper, tejpar och syr. Det här med att sy är ganska nytt och lite svårt, men hon är duktig. Gustaf blir mycket arg om inte han får vara med och pyssla, så han får rita lite ibland... :)

Här kommer en bildkavalkad på pysselbarnen:
Djupt koncentrerad..
En ritar, en klipper.
Roligt att plocka av alla korkar.
Agnes har tillverkat ett badkar till katten och klipper ut fina klänningar.
Syr en tavla.
Här är resultatet! Uppsatt med en egenhändigt gjord kylskåpsmagnet.
Öppnar paket fråm mormor och morfar, med en nyfiken lillebror.


Wow, mer sygrejer!

tisdag, februari 22, 2011

Sista veckan

Det här är min sista vecka som mammaledig, tänk att jag aldrig mer kommer att vara det. Det känns lite märkligt. Den rullar på precis som vanligt, men jag reflekterar hela tiden över att allt är sista gången.

Igår fick Agnes gå lite tidigare från dagis och så hade vi Louise, Eric och Tilda på besök. Agnes fick bestämma mellanmål och det blev hallonsmoothie och smörgås, mums. Idag har det varit en typisk tisdag. Först var jag och Gustaf på miniplask med Stefan och Noah, på vägen hem stannade vi hos "mormor och morfar" och blev bjudna på lunch. Nu på kvällen har jag varit på veckans träningspass, spinning + core.

Imorgon ska vi träffa Monica och Evelina för en promenad längs strandvägen i Nynäshamn och sedan lunch på Waynes. Sista gången...

Svärföräldrar på besök

I helgen har mina svärisar, Mats och Lisbeth, varit och hälsat på. Vi brukar ses i februari för att fira oss som fyller år då, Gustaf blev lite firad i efterskott han också.

De kom upp redan i fredags men bodde första natten i stan hos Oskar och Mikaela. I lördags träffades vi allesammans på Mårten Trotzig i Gamla stan där vi åt en väldigt god lunch. Mysigt och lyxigt på samma gång.
På kvällen var vi här och åt middag, väldigt god den också om jag får säga det själv... Vi bytte lite presenter och hade myspys.

I söndags var det min älsklings födelsedag och vi startade med sconesfrukost. Sen var vi ute en lång stund i kylan, pulkapromenad och fika. Vi hann äta lite mer god mat innan det var dags att skjutsa till flyget. På kvällen skippade vi solsidan och försökte istället ha filmkväll, men jag somnade ganska omgående...

torsdag, februari 17, 2011

Mellisdate

Idag hämtade jag Agnes tidigare från dagis. Agnes, Gustaf och Freja var bjudna hem till Eric på mellis. Vi mammor var också med och fikade och pratade när barnen lekte. Trevligt!

Nu ska jag plocka lite till innan sovdags. Erik monterar torkskåpet som vi äntligen har fått.

onsdag, februari 16, 2011

Inte långt kvar nu..

Nu är det mindre än 2 veckor kvar tills jag börjar jobba igen. Jag ser verkligen fram emot det! Även om det skulle vara härligt att vara ledig när våren och sommaren kommer.

Idag var jag på jobbet och träffade min chef och fick reda på mina framtida arbetsuppgifter. Ja, det blir inte vad jag trodde men vi får hoppas det blir bra! Jag lär i alla fall ha fullt upp om man säger så... Det var som vanligt roligt att träffa alla kollegor, men jag hann inte byta så många ord med dem.

Efter besöket där så gick jag och lilleman och åt lunch och till sist så shoppade vi födelsedagspresenter till Erik. Det var en så spännande dag så han somnade sittandes i vagnen inne på NK.

Tyvärr hann jag inte med något besök på Panduro. Planen var att köpa sygrejer till Agnes. Hon vill "sy med nål och tråd" hela tiden, men jag har inga passande saker till henne. Hon sydde en jättefin tavla på dagis till mig och Erik med ett hjärta på. Enligt fröknarna var hon jätteduktig. Idag var hon ledsen för att hon inte hade fått sy på dagis...

måndag, februari 14, 2011

Alla hjärtans dag

Hoppas ni alla har en underbar alla hjärtans dag! Jag har fått fina blommor och choklad av maken. Agnes håller på att sy en tavla på dagis, men den var inte klar än.. :)
Jag har mest städat och fixat idag och så har Louise och Tilda varit förbi en stund.

Hittade en bild på världens sötaste pojke:

söndag, februari 13, 2011

Igår var ingen vanlig dag, för det var Gunsans födelsedag...

Japp, 33 år är jag nu. Jag har haft en bra födelsedagshelg. Jag skulle egentligen på kurs fredag-lördag, men den blev framflyttad så jag har blivit lite mer firad än planerat.

Vi började med att äta mycket god mat och dricka mycket gott vin i fredags.

På självaste födelsedagen bjöds jag på mysfrukost med nybakta scones och fina presenter. Tack! Efter det blev det en sväng till stallet så att Agnes fick rida, hon har pratat länge om att hon vill rida på en riktig häst igen. På kvällen var vi på middag hos Monica, Kenneth, Vendela och Evelina, våra vänner på Herrö. Vi hade en supertrevlig kväll!

Idag var mamma, pappa, Anki, Björn och barnen här och firade oss. Ja, Erik också - han fyller ju 35 om en vecka.. Fina presenter och blommor fick vi och själva bjöd vi på paj och cheesecake till efterätt, mums.
Förväntansfulla barn innan gästerna kom idag.

fredag, februari 11, 2011

Blä för Elgiganten

För en tid sedan köpte vi ett torkskåp på Elgiganten och det har varit strul från början till slut. Jag orkar inte dra alla detaljer här. I måndags skulle de i alla fall hämta det första skåpet vi fick och leverera ett nytt. Ingen kom och ingen hörde av sig. Idag ringde jag deras kundtjänst och får reda på att leveransen är inbokad den 22:a mars! Jag undrar om torksåpet inte har kommit till butiken - men jodå, det har det. Herregud så irriterad jag blir. Nu är i alla fall ny leverans inbokad på onsdag nästa vecka, vi får se om det kommer då och vilket skick det är i...

Blä för all snö också, det räcker nu. Det har snöat sedan igår och vill inte sluta. Jag har skottat idag och måste väl snart göra det igen. Suck.

I skrivande stund roar sig Gustaf med att tömma kökslådorna.

onsdag, februari 09, 2011

Mer bad

Idag har vi varit på "kompensationsbad" för att vi har missat tillfällen på miniplasket vi går på på tisdagar. Eftersom hela familjen får gå på kompensationsbadet så tog vi med oss Agnes och mormor (mamma). Det var roligt, Gustaf plaskade på som vanligt och det släppte ordentligt för Agnes också. Hon åkte rutschkanan ner i vattnet och simmade själv med armpuffarna på slutet. Både igår och idag blev vi bjudna på lunch hos mamma efter badet, lyx!

måndag, februari 07, 2011

Nästan långhelg

I fredags var Agnes hemma från dagis, så det känns nästan som vi har haft långledigt. Jag trodde hon var sjuk, men det var hon inte så vi åkte till Maxi och handlade inför helgen. Hela veckan hade hon pratat om att hon verkligen behövde ett skärp till sin jeanskjol och nappar till sina dockor. Hon skulle köpa det för egna pengar, men jag lyckades inte få upp hennes spargris så hon fick "låna" av mig. Varken skärp eller nappar fanns på Maxi så efter matinköp och lunch på McDonalds åkte vi till Haninge Centrum, där fick hon själv välja skärp och nappar och även betala. Det var stort. I leksaksaffären fick hon syn på någon slags ponny hon vill ha, så nu ska hon spara ihop 349 kronor, jag har sagt åt henne att fråga alla som kommer hit om hon kan få en peng.

I lördags var hela familjen och badade i simhallen. Det var uppskattat av barnen och vi borde försöka göra det lite oftare så att Agnes får lite bättre vattenvana. Hon är inte rädd, men lite försiktig. På kvällen kom Oskar och Mikaela på middag, vi satt och pratade sent och hade så trevligt!

Söndagen spenderade vi på söder. Härligt att flanera där i solskenet, vi köpte en tavla, åt lunch och fikade.
Mycket pyssel med nytt skärp och nya nappar.

Gustaf blev inte lottlös, han fick ballonger..

onsdag, februari 02, 2011

Träningshysteri

Herregud, så mycket folk det är på gymet efter nyår!! Jag vet att det blir lugnare snart, men att det kan vara så hysteriskt?

Det är svårt att få plats på klasserna och omöjligt att få tag på någon vettig maskin på kvällstid. Det märkte jag igår när jag inte kom med på spinningen (var reserv) och tänkte ställa mig på en crosstrainer i väntan på mitt corepass. Det gick inte, jag fick tillslut nöja mig med en cykel. Nu var jag precis in och bokade upp mig på ett pass den 15:e februari och det var redan fullt! Jag säger då det, nu får folk ta och ge upp sina nyårslöften...

Magsjuka eller allergisk reaktion?

I natt vaknade jag av att jag hade kramp i magen och att det kliade på kroppen. Sprang till badrummet och var riktigt dålig, magsjuk. Samtidigt som jag frös, kallsvettades och blev knallröd på kroppen. Det är fascinerande att se hur fort det går och jädrar vad det kliar!

Jag hade liknande symptom fast mycket värre när Agnes var nyfödd. Det var då jag fick åka ambulans till SÖS. Då trodde man det var en allergisk reaktion, men allergiutredningen visade inget.

Ja hua, det var ingen höjdarnatt direkt. Erik stannade hemma idag och tog hand om Gustaf, det var skönt. Lyx att få sova till 9,15...

Nu mår jag i alla fall bra och imorgon ska jag till frissan!