lördag, april 30, 2011

En busunge med stark vilja

Det är nog många som tycker att deras barn är busiga, men jag undrar om någon är busigare än Gustaf. Mycket tveksamt. Jag förstår inte hur han lyckas hitta på så många hyss som han gör - och på så kort tid! Ofta hinner man knappt vända sig om förrän han klättrat upp på något, haft sönder något eller lagt något i toaletten. Han ger sig inte i första taget heller.

Det är definitivt enklare utomhus, då har han fullt sjå att greja med saker och se sig omkring. Han är väldigt självständig och bra på att sysselsätta sig själv när vi är ute. Det är stor skillnad mot hur Agnes var i samma ålder. Det är även lite enklare om vi har gäster eller är hemma hos andra. Då är det så klart fler som har koll på honom och så har han även nytt att upptäcka. Å andra sidan kan det finnas många ömtåliga saker i lagom höjd..

Egen vilja har han verkligen. Dagens exempel på det är när vi skulle åka hemifrån och han ville ha Agnes nya sandaler istället för sina skor. Han blev så arg, så arg. Skrek och slängde sig på golvet, dramatiskt ska det vara.

På senaste tiden har vi reagerat ofta på att han förstår så mycket mer än vi tror. Ofta när vi pratar med varandra så märker vi att han har lyssnat och förstått genom att han springer och hämtar något eller liknande. Han har koll på mycket nu. Tidigare har jag tyckt att han är bra på att fara fram och ta för sig, men inte har haft nån koll. Så är det inte nu. Prata han däremot inte särskilt vass på ännu. Där är det verkligen skillnad mot hur Agnes var, hon var väldigt tidig med talet och babblade på när hon var i samma ålder. Även när hon var på 3-årskontrollen så häpnade bvc-sköterskan flera gånger över att en treåring kunde vara så vältalig.

Update

Det är väl hög tid att skriva några ord om påskhelgen. Den spenderades i Karlshamn tillsammans med svärföräldrarna och Oskar & Mikaela. Vi hade det så mysigt med god mat och riktigt sommarväder som alla tycks haft. Barnen var lyckliga av att umgås med farmor och farfar. Båten gjordes iordning och sjösattes. Den ska seglas upp till Stockholm och bo här över sommaren, kul! Vi var extremt dåliga på att ta kort och de få vi tog är dessutom extremt dåliga. Jag lägger ut en i alla fall och kanske återkommer med fler vid senare tillfälle om jag får några av Mats & Lisbeth.



Idag är det valborgsmässoafton minsann! Det blev ingen brasa för vår del i år heller. Vi har varit på Muskö. På dan var vi hos mamma och pappa, Erik och Björn hjälpte pappa att göra iordning båten. Det är många båtar som ska göras iordning, imorgon är det dags att påbörja arbetet med vår egen. Nu ikväll var vi hos Björn med familj och blev bjudna på grillad lammstek med diverse goda tillbehör. Mysigt! Kul att leka med tjejkusinerna!

onsdag, april 20, 2011

En liten påskkärring

Imorse fick jag ett sms som löd "Tips på hur man fixar en påskkärring lite snabbt?" Inte så mycket planering här med andra ord. Hur som helst så tycker jag att resultatet blev riktigt bra. Vi har den sötaste lilla kärringen! Som tyvärr inte riktigt ville ställa upp på bild..


Jag hoppas det kommer många påskkärringar hit imorgon för Erik har laddat med rejält med godis...

tisdag, april 19, 2011

Virus eller nåt

Jag har haft problem med mitt google-konto i eftermiddag. Det var därför bloggen låg nere några timmar. Det gick även iväg en hel del konstiga mail. Ni som fått dessa bör inte öppna dem.

måndag, april 18, 2011

Myshelg!

Vilken skön helg vi haft! & vilket härligt väder!







Vi har varit ute hela dagarna, både lördag och söndag. Mysigt! Tomten börjar bli vårfin. Jag har kärrat bort massor av kottar, löv, barr och grenar. Vilken skillnad det blir. Vi har även planterat om en del växter, alltså flyttat på dem till andra ställen. Vissa stod alldeles för tätt.


I lördags var vi hos vännerna på Herrö, det var toppen! Vi fick god mat som vanligt och jag är impad av att Monica bakade egna hamburgerbröd. Agnes och Vendela lekte så bra ihop, de hade jätteroligt. De somnade även i samma rum, utan några som helst problem. Hoppas det fortsätter att gå så smidigt. När alla barn somnat satte vi oss på bryggan där vi satt och pratade i brasans sken till sena natten. Mys!


Igår kom mamma, pappa och Majsan förbi på middag. Vi åt grillad kyckling och lite annat smått och gott. Mmmm.

Grillning på Herrö.



Sandlådelek.



Smoothiepaus.



Fina krokusar.



Trädgårdsmästarn.



Roligt att gunga.



Grillmästarn.

fredag, april 15, 2011

Varför???

Varför skrivs all text ihop till ett stycke hela tiden?? Jag blir galen!

T.G.I.F

Äntligen fredag! Den här dagen började dåligt, med försovning, skruttbil och en ickefungerande parkeringsautomat. Hann till träningen i alla fall även om jag var någon minut sen och alldeles uppe i varv. Trots morgonträning så kände jag mig seg i huvudet och ofokuserad på jobbet, särskilt efter lunch. Det är inte ovanligt att jag blir så efter att det har varit intensivt på jobbet. Därför gick jag lite tidigare och köpte några somriga plagg till mig själv. Då blev jag genast piggare.. Ännu bättre blev det av att komma hem och se att Erik grillade på nya grillen och barnen sprang runt och härjade. Solen var fortfarande framme och snö och tjocka overaller är ett minne blott. Det bjöds på grillad entrecote i bit, halloumi och färsk sparris. Till det severades en sallad och sås. Inte helt fel kan jag tala om. Jag hoppas vi får en solig dag imorgon!

tisdag, april 12, 2011

Hejdå punton...

Imorse lämnade jag in punton på verkstad för åtgärd av några saker som bilprovningen inte godkände. Enligt den superpetiga tjejen hade vi hög hc-halt i avgaserna och ett bromsrör som måste bytas. Inte så farligt trodde vi - men ack så fel vi hade. I eftermiddags ringde de till Erik och sa att topplockspackningen måste bytas och det skulle gå på ca 8 000 kr. För det första kan vi inte lägga ut så mycket pengar på den bilen och för det andra så var det inte så längesedan vi bytte den! Så vår lilla punto måste skrotas och vi måste lägga pengar på att köpa en bil som ska köras till och från tågstationen. Yippie.

söndag, april 10, 2011

Igår Muskö och idag ute

Igår var vi på Muskö och firade födelsedagar. Anki fyllde år i veckan och hade kalas. Vi blev bjudna både på lunch och fika. Smarrigt. Vi missade Englas kalas när vi var i fjällen så vi passade på att fira henne också.



Erik passade även på att byta däck på bilarna, det passar ju bra eftersom våren faktiskt verkar ha kommit på riktigt nu.


Idag har vi varit ute hela dagen. Erik har varit på arbetsdag nere vid bryggan. Nu är nämligen den nya bryggan på gång, så idag har det röjts. Jag och kidsen har på börjat vårstädningen av tomten. Så härligt! Det har varit så fint väder och det är roligt att se hur fint det blir när man får bort allt skräp. Ojojoj så roligt barnen tycker det är att vara ute nu när snön är borta, de har lekt så otroligt bra hela dan och inte bråkat alls. Sandlådan och gungorna är riktigt poppis. Gustaf har lite extra roligt som får leka med en massa saker för första gången, han har krattat, klippt gräset, spelat bandy åkt bobby car och ätit grus. Hoppas den här leklusten håller i sig länge...

Paketutdelningen är avklarad och Englas nya spel invigs.




Samma klädstil.



Kusinkram.



Många hjälper till när Gustaf ska fiska fiskdamm.

fredag, april 08, 2011

Ett glas rött och lite choklad

Sitter just nu i soffan med ett glas rött och lite choklad. En skön kväll efter en riktigt intensiv arbetsvecka. Nu ska jag stänga av Talang (riktigt skräpprogram) och sätta på SATC 2. Den ska också vara dålig har jag hört, men jag vill se den ändå.. Trevlig kväll på er!

torsdag, april 07, 2011

En till liten blåmes

Igår kom beskedet om att Gustaf fått plats på förskolan, med start i augusti. Han hamnade på samma avdelning som storasyster, trots att det inte var vår plan från början. Det finns så klart både för och nackdelar med det, men det blir nog bra. Agnes blev i alla fall superglad och det var ju kul. Söta lilla Agnes. Dessutom känner sig Gustaf väldigt hemma där och är väl bekant med alla leksaker, barn och personal. Så efter sommaren har vi två små blåmesar.



Ikväll blåser det storm. Usch och fy vilket väder! Det känns som att huset kan blåsa bort vilken sekund som helst. Det har redan grillen och diverse leksaker gjort, men min man är ute och tar hand om det.


Bilder från i lördags när Agnes otåligt väntade på att Oskar & Mikalea skulle komma.


måndag, april 04, 2011

Lite tid på tu man hand

I helgen "utnyttjade" jag och Erik vår julklapp från Oskar och Mikaela. Vi fick en flaska champagne och ett presentkort på barnpassning i Ekeby och övernattning på Kungsholmen. De bodde alltså här och tog hand om barnen och vi fick låna deras lägenhet. Jättelyxigt! Först åkte vi hem till dem och drack bubbel och piffade till oss lite. Efter det blev det bio och restaurangbesök. Vi såg The Kings Speech. Jag tycker den var bra, kanske inte den bästa film jag sett men absolut sevärd. Maten intogs på restaurang 1900. Mmm, det var jättegott. Sist men inte minst så sov vi. Det var riktigt skönt att få sova hela natten utan avbrott. Det verkade som att det hade gått bra för barnvakterna också. Bra gjort tycker jag! Det är inte så lätt när man inte är van vid blöjbyten, nattningar med mera. Det här gör vi gärna om igen!