måndag, maj 30, 2011

Oskar & Mikaela på besök, mors dag och mamma 65 år!

I lördags kom Oskar och Mikaela hit och grillade med oss. För en gångs skull grillade vi lax istället för kött, gottgott. Till efterrätt gjorde jag yougurtpannacotta med rabarberkompott, gottgott! Senare på kvällen blev det sällskapsspel, två omgångar av "med andra ord". Roligt, roligt.

Igår var det mors dag och dessutom min mammas 65-årsdag! Det firades genom att vi gick på Cirkus och såg Mora Träsk. Det var kul. Agnes var väldigt skeptisk till en början men det släppte efter ett tag och hon dansade och stod i.
Efteråt brunchade vi på Hasselbacken. Det var verkligen bra! Personligen tycker jag framför allt att den kalla maten var kanon, för att inte tala om efterrätterna... Det var så klart full fart med fyra barn och inte så mycket lugn och ro. Tack för en trevlig dag!

När vi kom hem skulle Erik ner till båten och då passade vi övriga familjemedlemmar på att hänga med och spana in den nya bryggan. Nu är det mycket trevligare nere vid vattnet, de har gjort iordning lite även på land och ställt dit lite picknickbord. Vi tog en kort sväng med båten för att flytta den till nya platsen och se att motorn gick som den skulle. Nu längtar jag ännu mer till sommaren! Middagen (kärleksmums som Oskar & Mikaela hade bakat) intogs på bryggan och sen gick vi hem igen.





fredag, maj 27, 2011

Vilken tur!

Klicka här och se vilken tur jag hade idag!!

Jag chansade lite både med färg och storlek, men tror det kommer bli jättebra! Precis vad jag behöver till sommaren!

Tröttis

Herregud så trött jag är idag... Det var nära ögat att jag inte kom upp i tid, men nu sitter jag här på pendeln. Åka tåg blir man ju inte direkt piggare av, jag hoppas träningen ger bättre resultat.

Skönt att det är fredag! Jag får försöka vila upp mig i helgen.

onsdag, maj 25, 2011

Fel håll

I helgen stoppade jag i mig den ena onyttigheten efter den andra. Nu har vågen börjat visa uppåt igen. Så, vassen - here I come!

För övrigt så blev jag nyss dränkt när jag gick till tåget. Andra gången på kort tid. Jag får aldrig med mig paraplyt när jag packar träningsväskan. Så kan det gå.

tisdag, maj 24, 2011

Hinner knappt med

Tiden går så fort så att jag knappt hinner med. En helg har just passerat med rekordfart och snart är det dags för nästa. Veckorna försvinner i rasande fart och snart är det semester. Så upplever jag det just nu. Skriver små post-it lappar med vad jag ska göra hemma/på jobbet/på stan för att inte missa något.

Vi har nog aldrig njutit så av våren/försommaren som vi gör i år. Många pratar om att det är så kallt och trist väder, men det verkar inte vi lida av så värst mycket..

Helgen som nyss passerade var himla trevlig. I fredags var vi som sagt hos vänner på kvällen. Erik spenderade lördagen på föreningens årsmöte, jag och barnen var hemma och planterade växter vi fick av vännerna kvällen innan samt de sista syrenerna. Självklart grillade vi vår middag, det blev tjocka revbensspjäll, Jockes potatissallad och diverse tillbehör. Efter det kikade vi på Avatar, den var bra! Jag var skeptisk och blev väldigt positivt överraskad. I söndags var Åse och barnen här på lek och fika. Roligt, roligt.

Nu är det 3 arbetsdagar kvar och förutom att just arbeta ska jag träna två gånger, luncha med Maria, gå ut och äta med jobbet och umgås med min familj. Fullt upp.







I helgen kom pippitältet fram - till barnens stora förtjusning.

fredag, maj 20, 2011

Bra nu

Vet ni vad som hände i måndags, tisdags, igår och idag? Jo, jag tränade. Bra jobbat Gunilla! Nu ska jag försöka fortsätta så här så kanske jag slipper gömma mig i vassen i sommar.

Nu är det fredag, sol och vi ska hem till en familj i området och bli bjudna på grillat. Man kan ha det sämre..

onsdag, maj 18, 2011

Gett upp?

Jag undrar jag om de flesta har gett upp sina nyårslöften när det gäller träning? Eller kan det vara så att det fina vädret har gjort så att alla är ute och rör på sig istället? Hur som helst är det väldigt skönt att det har gått från att vara nästan omöjligt att få plats på passen oavsett när man bokar till att man kan boka in sig typ samma dag.

Idag blir det ingen träning för mig, men jag ska klippa mig efter jobbet. :-)

tisdag, maj 17, 2011

Önskningar

Jag brukar inte bli så uppvaktad på mors dag, men i år tror jag barnen är sugna på att köpa något fint till mig. Här kommer några saker jag skulle bli glad för.

♥ Blommor
♥ Necessär, gärna från 10-gruppen eller Marimekko

♥ Rosa Margretheskål

♥ Kitchen Aid

♥ Helautomatisk kaffemaskin

♥ Fint halsband med barnens namn ingraverade

♥ Parfym






















Men en teckning är ju också trevligt. ;-)

Regn

Vi var ute och grävde och grejade. Himlen var kolsvart längre bort och det åskade och blixtrade som tusan. Plötsligt kom regnet och vi fick springa in och sätta oss i soffan istället. Skönt det med. Nu vräker det ner så det dånar i huset.

En gosse är född!

Uppe med tuppen för att åka och träna. Det första jag såg när jag vaknade var ett sms med texten " En gosse är född!!". Vilken härlig nyhet.

Ett stort grattis Magnus & Jane till femte lille familjemedlemmen! Sebastian och Maximilian har fått en lillebror med namnet Benjamin. Så roligt!

Ser fram emot att få höra mer detaljer och se en bild, men skönt att veta att allt gått bra!

måndag, maj 16, 2011

Bloggar från mobilen

Det tog sin tid, men nu har jag lärt mig att blogga från mobilen. Det är perfekt då tid är en bristvara på kvällarna.

Den har helgen hade vi inget planerat och den blev hur bra som helst. I lördags var det en massa folk som kom och gick hemma hos oss, diverse grannar, min föräldrar och Oskar & Mikaela. De sistnämnda kom och grillade med oss på kvällen, tittade på schlagern (jag somnade) och stannade över natten.

Vi har även varit duktiga och fixat ute så klart. Erik har grejat lite med båten, vi har köpt växter och börjat gräva och förbereda för vår blivande syrenberså.

fredag, maj 13, 2011

Helg igen

Jag var så rackarns trött ikväll och somnade sittande när jag läste godnattsagan för Agnes. Erik lyckades tillslut få liv i mig och för att piggna till lite slängde jag ihop en supergod fruktsallad som jag nyss mumsat i mig. Mmmmm.

Dagens middag var också väldigt lyckad. Erik och barnen grillade kyckling och bacon som vi sedan gjorde ceasarsallad av. Fräscht och gott.

Idag när jag gick från jobbet till centralen för att åka hemåt så kom allt de där regnet som det pratats om hela veckan. Det är ingen överdrift att säga att jag var fullkomligt dyngsur. Håret hängde i stripor och jag blev blöt rakt genom jacka, jeans och skor. Så snygg jag kände mig när jag satt på tåget sen.

Annars så har jag lyckats träna två gånger den här veckan, ätit finlunch med Linda, shoppat jeans och skor och planterat blommor.

Idag var dagis stängt så Erik och barnen åkte till Muskö och hälsade på mamma och pappa. Agnes fick en cykel som hon stolt visade mig när jag kom hem. Det kommer nog att krävas en del övning innan hon kan cykla på den.

Lillebror vill också cykla!



Gustafs tricks som han ofta gör..

Försvunna inlägg

Jag skrev två inlägg i onsdags som tycks ha försvunnit helt. Trist!

onsdag, maj 11, 2011

Vaken tjej

Här sitter jag i soffan med en tjej som inte kan sova. Det är väldigt ovanligt, hon brukar vanligtvis gå in och lägga sig och somna som en stock. Inte ikväll.

Jag som skulle plantera blommor. Vi har fått ännu fler både från Agnes gamla dagisfröken och mamma och pappa. De bör nog grävas ner omgående, vi får hoppas på att lilla flickan somnar i tid imorgonkväll.

Äntligen!

Idag kom jag äntligen iväg och tränade. Det kändes så otroligt bra och jag verkade inte ha tappat den lilla kondis jag byggt upp under våren. Nu ska jag se till att orka upp tidigt på fredag också för då är det cykel + core. Den kombon gillar jag! Idag kom jag ännu en gång på att jag måste ta med egna lurar när jag ska träna på crosstrainern nästa gång. Jag förstår inte varför de har så låg musik, det blir svårare att hålla tempot och det är inte så roligt att lyssna på de som flåsar på löpbanden..

Vilken sommarvärme vi har idag förresten, tyvärr har jag hört att det ska bli regn imorgon..

söndag, maj 08, 2011

Söndagskväll

Ännu en härlig helg är snart till ända. Så fantastiskt att det fina vädret kom tillbaks! Det kändes så bra att vakna i fredags och se hur solen sken och veta att det var fredag och att vi hade hela helgen framför oss.



Vi fick massor av blommor av Agnes fd dagisfröken, som jag och barnen hade fullt upp med att plantera igår. Vi fick lite förra året också, så snällt att hon tänker på oss. Vi har även rensat en del ogräs, det är lite deprimerande att det aldrig tar slut. Vi behöver mer marktäckande växter...


Idag var vi även iväg på en liten inköpsrunda, det blev mest tråkiga saker men även två nya krukor då våra frös sönder i vintras. Tyvärr var det vädigt utplockat bland växterna, så vi har inte planterat något i dem än.


Igårkväll var en familj i området här och grillade. Jag och Louise var ute och promenerade en del när vi var föräldralediga, men det här var första gången vi umgicks hela familjerna. Trevligt, trevligt.

Nya pennor och kritor till barnen.


Agnes är ute och kör.




Leka med vatten är nog bland det roligaste som finns.

onsdag, maj 04, 2011

Så här såg det ut när jag kom hem igår:




Agnes kikar på barnprogram.


Erik lagar mat.

Gustaf stökar i hallen.

Faberab i hand

Är det någon som kan lista ut vad Agnes menar med "faberab i hand"? En ledtråd är att det är en barnsång.

Seg förkylning

Jag har varit lite småkrasslig sedan annandag påsk. Det är jobbigt att ha ont i halsen och vara snorig utan att bli sjuk "på riktigt", det går liksom aldrig över. Jag som har lite fobi för folk som hostar och harklar sig mår nu dåligt över att själv göra det. Jag lider med mina stackars kollegor och medresenärer på pendeln som måste stå ut med mig och försöker att vara så diskret som möjligt. ;-)

Inte har jag vågat träna heller. Före påsk var jag nöjd över att ha lyckats komma iväg 3 gånger på en 4-dagars arbetsvecka, men nu har jag inte tränat sedan dess.. Vi får se om jag kommer igång på fredag eller måndag, nu är det lite mycket på jobbet också.

Ikväll har jag varit på föräldramöte och snart ska jag hoppa i säng.

söndag, maj 01, 2011

Otäckt

Jag har googlat och läst på om dvärgbandmask. Jag blivit påverkad av det jag läst i tidningarna och tycker det är helläskigt. Vem vet hur pass spridd den här smittan är, det känns bara som en tidsfråga innan vi kan läsa om hittade fall här i närheten.


Jag har alltid älskat att plocka bär och blommor. Vi har gott om smultron, hallon och blåbär på tomten och jag tycker det är helt fantastiskt. Bara att plocka och stoppa i munnen, eller ha till frukostfilen eller en kaka. Jag kommer ihåg lyckan första sommaren Agnes knallade omkring och plockade bär. Hon älskar det och i somras var hon arg när smultronen så småningom försvann.


Ska det vara slut på det snart? Ska vi behöva tänka på allvarliga sjukdomar när vi är ute i naturen. Även om den inte är så vanligt förekommande så verkar den helt klart väldigt allvarlig.


Sommaren 2009.

Tacksam

Idag har pappa och Oskar varit här och hjälpt oss med diverse saker, men framför allt med att lasta av och vända på båten. Nu ska den slipas och plastas.

Jag och Agnes har planterat växter. Pappa hade med sig en hel del idag och vi fick några från svärföräldrarna i påskas. Hoppas att våra nya löjtnantshjärtan tar sig! Allt det andra också såklart.

Jag är så tacksam över all hjälp vi får och bidrag som växter och liknande. Det betyder så otroligt mycket för oss. Ett par extra händer när man ska fixa med saker och ting kan vara guld värt.

Utan all hjälp från våra föräldrar de här åren hade vi inte kommit långt. TACK!