måndag, december 26, 2011

På väg

Nu sitter vi inpackade i bilen på väg till Karlshamn. Vi har inte ens passerat Södertälje men redan hört "är vi framme snart?" flera gånger. Hur kunde vi vara så korkade att vi inte tog med leksaker och något ätbart?? Det brukar vi tänka på. Jaja, det är bara ca 6 timmar kvar.

fredag, december 23, 2011

God Jul på er!

Jag har inte haft en sekund över till min lilla blogg den senaste tiden. Det har minst sagt varit fullt upp. Förra helgen var det julstök här hemma, vi tillverkade bland annat julgodis, tog in granen och klädde den och slog in klappar. Mozartkulorna blev jag inte lika förtjust i i år som förra året, men lakritskolorna med choklad och flingsalt var sjukt goda. De gick det åt många av i söndags när vi hade glöggkalas.. Det var två familjer i området som var över för att planera nyårsafton. Vi ska fira hos oss men har delat upp ansvaret för maten, vi fick efterrätten på vår lott.

Hela veckan har det varit full rulle på jobbet och på luncherna har jag fixat julklappsinköpen. I vanliga fall älskar jag att baka, städa, fixa med blomgrupper, handla julklappar och slå in dem. I år har det däremot känts väldigt stressigt och inte varit riktigt lika roligt. Har haft fullt upp med jobb, barn, disk och tvätt. Det har nog en hel del att göra med att jag vant mig vid att vara föräldraledig över julen, har varit det sedan 2007...

Nu har i alla fall lugnet lagt sig. Vi har varit lediga idag och fixat det sista. Klapparna ligger under granen och det mesta är förberett inför imorgon. Tänk att det är julafton då!

Agnes har haft mycket funderingar om tomten och "tomtemoren". Hon har pratat och resonerat om dem i flera dagar och även gjort ett pärlhalsband till tomtemor. Ikväll kunde hon inte sova, hon somnade för ett par minuter sedan. Lilla stumpan.

God Jul till er allesammans! Hoppas ni får en skön helg!



tisdag, december 13, 2011

måndag, december 05, 2011

Försovning

Idag försov vi oss ordentligt - hela familjen. Kl 7.15 kom Agnes in till oss för att få sin guldstjärna. Vid den tiden ska vi redan vara på väg. Hur som helst var vi rekordsnabba och barnen var på dagis 7.55. Tyvärr tajmade jag inte in något tåg så jag fick vänta länge och blir sen till jobbet. Det är å andra sidan värre för Erik som måste gå tidigt för att hämta gullungarna.

Ikväll blir det till att lägga sig tidigt.

söndag, december 04, 2011

Snart ny vecka - igen

Jepp, nu är det inte många timmar kvar tills det är måndag och ny vecka igen. Veckorna går fort och helgerna går galet fort.

Agnes blev väldigt nöjd med sitt kalas, vi hade en trevlig kväll med Lollo och barnen, Erik hade en trevlig kväll på sitt håll, Agnes dansuppvisning var toppen och vi hade en mysig eftermiddag med mamma och pappa.

Kommande vecka kommer att bli intensiv på jobbet, Agnes fyller 4 år och till helgen kommer Mats och Lisbeth.

fredag, december 02, 2011

Fullt upp

Den här veckan har varit väldigt intensiv, vi här haft fullt upp från morgon till kväll och jag har inte hunnit blogga trots att jag tänkt på det flera gånger. Nu kommer ett snabbt inlägg från mobilen, jag sitter på tåget på väg hem.

Förra helgen var verkligen toppen med både trevligt umgänge och fix hemma.

Den här helgen lär vi inte få en lugn stund. Ikväll ska Erik på möte och jag ska förbereda en del inför morgondagen. Imorrn är det barndans, barnkalas och middagsgäster på schemat. Erik ska iväg på en annan middag, så det blir jag och kidsen som får styra upp vår bjudning. På söndag har Agnes dansuppvisning och efter den tror jag att mor och far kommer över. Någon söndagsmiddag är inte planerad, så vi får se om vi hinner förbi någon mataffär.. :)

Hoppas Agnes får ett lyckat kalas, hon har laddat så länge och igår sa hon "nu är det inte långt kvar till lördag!". Sötskruttan. Det kommer sex små tjejer, så med våra egna blir det åtta barn. Det känns lagom, fler kunde ha blivit lite mycket.

Nu ska jag hem och inspektera om huset är rent och fint!

Trevlig helg!