tisdag, februari 28, 2012

Vårfeelings

Nu har jag bytt lakan, tvättat och tagit en dusch - och är helt slut. Så jag slog mig ner i soffan en stund för att ladda innan jag sticker och handlar mat och hämtar kidsen. Imorrn blir det nog till att försöka vara tyst på jobbet, för varje gång jag har pratat i telefon idag har det slutat med ordentliga hostattacker. Det kan bli lite halvsvårt på lönesamtalet. ;-)

Enligt mig så ska det vara ordentlig vinter december till februari, den första mars får gärna snön försvinna. Så om två dagar ska den väck, då vill jag ha barmark, sol, kvittrande fåglar och vårlökar som tittar upp.

För att få lite vår inne skulle jag behöva slänga ut de inte längre så fina stora julstjärnorna i fönstret. Problemet är att jag måste köpa något att ersätta dem med, det kommer att bli väldigt tomt i fönstret annars. Jag behöver alltså tre stora, fina och framför allt lättskötta blommor. Tips?

Jag surfade lite på vår/sommarkläder förut och oj vad gärna man vill att snön ska försvinna då.. Jag såg flera fina klänningar på Zara som gärna skulle få flytta hem till mig, massor av söta kläder på HM till Agnes, särskilt klänningar och baddräkter. Till Gustaf såg jag inte så mycket fint, men ett par plagg på Zara såg ut att kunna få bo i hans byrå.

Jädra influensa

Det hjälpte inte att hålla tummar och tår, hela familjen blev sjuk. Gustaf var först ut och dagen efter blev Erik och Agnes dåliga. Jag trodde nästan att jag klarat mig och i torsdags på jobbet sa jag "hela familjen är sjuk, men jag känner mig hur frisk som helst". På kvällen fick jag feber. Alla har haft feber, ont i kroppen och jobbig hosta. Dessutom har det suttit i länge och jag är hemma från jobbet även idag. Nu märks det verkligen att jag är på bättringsvägen då jag istället för att sova hela dagen har orkat plocka och fixa lite. Dessutom har jag precis kopierat över alla våra bilder till vår externa hårdisk. Det känns befriande skönt, har tänkt att göra det hur länge som helst men det är en sådan sak som aldrig blir av. Såg nyss att det var nästan två år sedan sist.

Så, sedan i tisdags när sjukstugan började har det varit ganska händelselöst här hemma. Det är segt att gå hemma så länge hela familjen utan att ha någon energi att göra något vettigt. Inte ens laga vettig mat, vilket inte har spelat så stor roll eftersom ingen har haft någon direkt matlust. Det har blivit väldigt mycket pyssel, vi har pusslat, ritat, målat, pärlat många halsband och armband, sytt och knåpat med pysselböcker. Tur att jag hade ett litet förråd av nya sådana sedan alla jultidningsförsäljare varit här.

Nu ska jag snart byta alla lakan, sätta igång en tvätt och hoppa in i duschen. Allt det är väldigt välbehövligt..


tisdag, februari 21, 2012

Hemfärd

Nu är jag på väg hem till lilla familjen. Det ska bli spännande att se hur de mår därhemma..

Imorgon är det min tur att vabba med en febrig, hostig och kräkig stackars pojke och hans friska syster.. Nu håller vi alla tummar och tår för att han ska krya på sig snabbt och att resten av familjen klarar sig.

söndag, februari 19, 2012

Några bilder från förra helgen


Svärisar på besök

Vi har haft en lugn och skön helg med Mats och Lisbeth. Igår var vi som sagt och lunchade på J, gott var det! På kvällen blev det lite mer god mat, vin, snacks och sällskapsspel. Idag har vi egentligen inte gjort någonting. Efter frukost tog vi en promenad och efter det lunch. Däremellan lite lek och spel med barnen.

Så blött och slaskigt det var idag! Verkligen skillnad på promenadväder mot förra helgen när det var en gnistrande solig vinterdag med ett par minusgrader.


En trött lilleman efter lunchutflykten.

lördag, februari 18, 2012

J

Nu är vi på väg till J i Nacka Strand för att äta lunch. Vi fick ta två bilar för att få plats, efter mycket virrande hamnade Mats och Lisbeth i en och vi i en. Hoppas vi har dem med oss hela vägen så att de inte kommer vilse.. ;-) Flickan i baksätet är väldigt otålig och har frågat om när vi är framme cirka hundra gånger. Vi kommer även att få sällskap av Oskar, roligt!

Jag är hungrig!

onsdag, februari 15, 2012

Födelsedagshelg

Flera trevliga helger har passerat utan att jag skrivit om dem. I lördags var vi en sväng till badhuset på förmiddagen, roligt för barnen, vi har inte badat sedan Cypern. På eftermiddagen kom Oskar och Mikaela, även det var länge sen. Vi hade mysigt med mat, vin, prat och sällskapsspel. Nästa dag, min födelsedag, startade vi med sconesfrukost innan vi tog en promenad i det fantastiskt fina vädret. På eftermiddagen kom mamma och pappa på middag. En lyckad födelsedag med snälla barn, presenter och blommor. :)

I helgen som kommer blir det mer firande, då kommer Mats och Lisbeth upp.

torsdag, februari 09, 2012

Snart helg

Är på väg hem från jobbet och är så hungrig! Det blir nog till att sluka en macka eller två direkt när jag kommer hem..

Det är så skönt att det är fredag imorrn. Då ska jag dessutom hämta småttingarna på dagis, så då kan jag inte jobba sent. :)

I helgen ska vi umgås med nära och kära. Mysigt.

tisdag, februari 07, 2012

Lång dag

Nu är jag på väg hem efter nästan 12 timmar på jobbet. Det känns som att jag behövt jobba 12 timmar till...

Jag behövde varken tänka på lämning eller hämtning idag. Erik fixade det, han har jobbat hemifrån och varit med Agnes på 4-årskontroll på BVC. Hon hade varit duktig som vanligt och det hade gått bra. Vi ska visst tillbaks för att dubbelkolla synen, men det behöver inte vara något.

Igår var jag hemma med Agnes. Först var vi hos ortopeden och sen åkte vi till Farsta C och träffade mamma/mormor. Vi fikade och fick några ärenden avklarade.

Vi har haft fem "läkarbesök" med Agnes på mindre än en månad och det lär bli två till inom kort. Lägg på lite sjukdom och vab på det så har du vårt 2012. ;) Inte konstigt att det bli diskussion om vem som ska vara hemma ibland...

fredag, februari 03, 2012

SUCK

Jag säger då det. Nu sitter jag på tunnelbanan.

Dagens plan var att vara på jobbet riiktigt tidigt. Först missade jag precis tåget och när jag väl var på väg med nästa så börjar de plötsligt prata om en nedriven kontaktledning vid södra station. Suck. Det var bara att hoppa av vid Farsta Strand och nu sitter jag som sagt här..

Åh, det är så irriterande när man går upp i ottan och det blir på det här viset. Jag skulle ju redan varit framme nu ju...

Presenter

Den senaste tiden (sen december) har vi köpt väldigt många presenter, det känns nästan som att jag inte gör annat. Förra helgen fyllde pappa år och Axel "dopades" som Agnes säger, den här helgen ska vi fira en 40-åring och en 2-åring. Behöver jag säga att det var enklast att fixa present till 2-åringen?

Nästa helg är det min tur att fylla år! Jag brukar inte bry mig så mycket om det, men i år vill jag av någon anledning bli ordentligt firad. Jag tjatar på stackars Erik om att jag vill ha fina presenter, röda rosor, champagne, god mat, scones till frukost och glada barn. :) Jag vet inte vad detta kan bero på..

torsdag, februari 02, 2012

Kylan håller i sig...

Jepp, kylan håller i sig och jag verkar inte vara rätt rustad för den i år. Imorse var mitt tåg försenat, vilket innebar att jag fick stå ute och vänta när det var -15 grader. Efter några minuter hade jag noll känsel i händer och fötter, var helt galet kall. Så, på lunchen investerade jag i ett par varma skor, det blev ett par curlingkängor från Rizzo. Hoppas på att ha lite varmare fötter imorrn. Mina varma skinnhandskar hittar jag inte, tappade säkert bort dem förra året. Jag ska leta lite ikväll igen.

Jag gillar när det är snö och kallt på vintern, men det gäller att ha bra kläder.

onsdag, februari 01, 2012

Februari?!

Herrregud! Jag har inte lagt december bakom mig ännu och jag tycks aldrig bli klar. Nu är det plötsligt 1:a februari och idag måste januariavstämningen påbörjas.. Vart i hela världen tog månaden januari vägen? Det är svårt att leva i nuet i min bransch, vi ligger alltid lite efter.. ;)